Fiecare are o putere electrică de 4,4 MW/h și schimbătoare de căldură de 3,6 Gcal/h.
Punerea în funcțiune a acestora însemnă că, practic, ele vor fi pregătite pentru a fi folosite în sezonul rece care urmează. Motoarele au un randament de exploatare ridicat și un nivel de poluare scăzut, ce corespunde normelor impuse de Uniunea Europeană.
Totodată lucrările la montajul celor două noi cazane de apă fierbinte avansează, ele urmând de asemeni să fie puse în funcțiune pentru asigurarea căldurii in iarna 2012-2013. Cazanele sunt produse de către firma cehă EKOL, ale cărei reprezentanți supraveghează în mod direct montajul.
Acestea au trecut deja probele de presiune, fiind deja montate și coșurile de evacuare a gazelor arse.
Ele au o capacitate de 52 de MW fiecare și pot fi alimentate atât cu gaz metan, cât și cu păcură.
Vom avea capacitățile de producție necesare pentru a asigura servicii de calitate în iarna care vine. De asemeni, avem și rezerve de păcură, în caz că ar putea apărea sincope în alimentarea cu gaz metan. În plus, anunțatele scumpiri ale gazelor din luna septembrie nu vor influența prețul de facturare a agentului termic pentru populație, a declarat directorul general al Modern Calor, Ion Diaconu.
Totodată, acesta a precizat că sunt perfect funcționale și instalațiile vechi de producere a energiei termice, care la nevoie ar putea fi repornite.
Comunicat Modern Calor