IOHANNIS este PREȘEDINTELE statutar al PNL. A fost aprobată FUZIUNEA cu PDL

IOHANNIS este PREȘEDINTELE statutar al PNL. A fost aprobată FUZIUNEA cu PDL
Liberalii și-au ales preşedintele şi pe cei 31 de vicepreşedinţi, in cadrul congresului partidului. Structura de conducere a PNL a fost votată nominal, iar Secretarul general va fi propus de preşedinte şi votat luni, în şedinţa biroului permanent.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, ales astăzi în fruntea partidului de către congres, a precizat, în discursul de după anunţarea rezultatului votului, că resursele umane ale formaţiunii nu trebuie irosite, el invitând înapoi în PNL pe cei care au crezut că le va fi mai bine în afară.

"Niciodată un partid nu poate să fie prea mare şi niciodată nu trebuie să fie irosite resursele – mă refer la resursele umane – ale unui partid. De aceea daţi-mi voie azi, aici, de la această tribună, să invit înapoi în partid pe cei care, din varii motive, temporar, au crezut că le este mai bine în afara partidului", a spus Iohannis, în apluzele sălii.

"Vă mulţumesc pentru încredere şi vă asigur că vom reuşi prin noi înşine", a adăugat Iohannis.
El a ţinut să le mulţumească celor care l-au ales şi i-au acordat votul de încredere.

"Mulţumesc mult. Mulţumesc domnului preşedinte Quintus. Mulţumesc, dragi liberali. Vă mulţumesc - este un vot copleşitor - pentru votul de încredere . Acest rezultat pentru mine este foarte emoţionant", a spus Iohannis.

El a spus că votul masiv primit este "foarte frumos".

"Am îndrăznit să vin în faţa dumneavostră să vă cer votul. Am prezentat o moţiune care cred că poate să fie câştgătoate pentru PNL dar acest vot masiv, recunosc, este foarte frumos. Mulţumesc mult", a spus Iohannis.

El a mai mulţumit şi celor care l-au încurajat să facă acest pas privind candidatura la preşedinţia PNL.

"PNL are foarte multe resurse, foarte mulţi oameni care sunt capabili să facă lucruri mari, foarte mulţi oameni deosebiţi de competenşi în domeniul lor. Acest lucru mă face să fiu convins că vom reuşi împreună să facem ce ne-am propus. Acest lucru mă face să fiu convins că vom reuşi să schimbăm România în bine", a mai spus Iohannis.

Noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis a declarat că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

"Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziția să vă confirm că PDL acceptă ca noua formațiune să se numească PNL", le-a spus Iohannis delegaţilor la congresul PNL.

Propunerea de fuziune PNL-PDL a fost acceptată de către delegaţii la congres prin vot cu ridicare de mână, înregistrându-se doar 6 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile pentru preşedinţia PNL, primind 1334 de voturi, din totalul de 1479 de voturi valabil exprimate la congres, contracandidatul său, Ioan Ghişe fiind votat de 144 de delegaţi.

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat că, cel mai probabil, europarlamentarul Norica Nicolai şi fostul ministru Daniel Chişoiu vor părăsi PNL după ce "îşi vor face numărul", menţionând că aceştia au dat foarte puţin partidului.
Antonescu a fost întrebat la cine făcea referire atunci când vorbea de trădători, în discursul susținut în fața delegaților.

"Au primit tot de la acest partid, Chițoiu, Radu Stroe, Norica Nicolai, oameni care au dat foarte puțin acestui partid și care în acest moment probabil îl vor părăsi. Partidul nu a stat în ei niciodată, partidul a stat în oamenii care au dat mai mult decât au primit. Niciunul dintre cei care vor pleca, după ce își vor face numărul, nu va lăsa partidul mai slab, ci după părerea mea mai puternic, pentru că viața și forța unui partid nu ține de numărul din adunături, ci ține de voința și de capacitatea, de caracterul oamenilor săi. Asta e o observație generală, e o observație de experiență, n-are nimic de a face cu Norica Nicolai", a declarat Antonescu, după ce și-a exprimat votul pentru președinția PNL.

El a fost întrebat cum se va implica în activitatea partidului pe viitor.

"Nu vă răpiți plăcerea pe care o generează oricărui om normal suspansul", a replicat Antonescu.

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a vorbit, sâmbătă, în cadrul congresului liberal, despre părăsirea de către partid a grupului ALDE din Parlamentul European, spunând că atunci când ai fost alături de o "familie" care te-a susţinut, "nu ai voie să îi spui la televizor că divorţezi".

"Suntem la al 18-lea congres, şi sunt sigură că toţi şi cei care ascultaşi şi cei care nu ascultaţi, sunteţi interesaţi ca acest partid să aibă multe congrese înainte. Identitatea acestui partid este prima noastră preocupare", a spus Norica Nicolai.

Ea i-a mulţumit lui Mircea Ionescu Quintus pentru că a impus acel amendament care vorbeşte despre identitatea liberală, şi a arătat că îşi doreşte nu doar să se vorbească despre identitatea, istoria acestui partid într-un viitor statut, ci ca doctrina liberală, istoria liberală, să fie şi doctrina unui viitor partid.

"Altfel, suntem la vorbe, iar faptele sper să nu contrazică aceste vorbe", a continuat ea.

Norica Nicolai a vorbit şi despre dezafilierea PNL-ul de grupul ALDE din Parlamentul European şi a dat exemplul unei declaraţii a lui Sorin Frunzăvere, care saluta, la un moment da aderarea PNL la ALDE. "Cred că domnul Frunzăverde, care se bucura în acel moment, s-a aflat totdeauna prin detaşare la PNL şi va fi unul dintre oamenii care se va întoarce acasă o dată cu marea fuziune", a spus Nicolai despre Sorin Frunzăverde.

Potrivit acesteia, opţiunea politică la afliliere a unui partid rămâne nu doar de doctrină ci şi o opţiune de onoare.

"Când ai fost alături de o famile care te-a susţinut pe tine, ca partid, şi pe cei 7 milioane de români acuzaţi de lovitură de stat (..) nu ai voie să îi spui la televizor că divorţezi, pentru că, din păcate, şi aici, politicia de televizor a distrus legătura dintre cetăţean şi partide",a spus Nicolai.

Norica Nicolai a mai spus: "Putem vorbi despre un mare proiect al dreptei. Cine îşi asumă răspunderea pentru deviajul de stânga din USL? Nu noi, stimaţi colegi? De ce a trebuit să facem o haltă între o doctrină de stânga pentru a ne întoarce la dreapta. Răspunsul trebuie să îl dăm tot noi".

Ea a arătat că rezultatul de 15% de la alegeri este doar meritul primarilor din ţară."Rezultatul e al vostru, nu al conducerii partidului, care a eşuat în marile oraşe, şi care şi-a dat demisia pentru aceasta. De aceea suntem astăzi într-un congres", a adăuga ea.

Norica Nicolai a vorbit şi despre PDL, spunând că atunci "cineva te ajută să treci puntea spre iad, nu cred că merită să stai cu el la masă" şi a adăugat că trei ani, PNl a câştigat alegerile vorbind despre modul în care guvernul Boc a tăiat pensiile şi cum a batjocorit românii.

"Ce le veţi spune când Emil Boc, Roberta Anastase, Gheorghe Flutru, Theodor Stolojan,oameni care au trădat acest partid, sunt astăzi la masă cu noi?", a menţionat Norica Nicolai.

Ea şi-a exprimat convingerea că "sunt liberali care vor servi cu demnitate şi onoare cetăţeanul, şi nu grupurile de interese, care vor proteja această ţară şi nu o vor vinde".

"Nu aş vrea să vindem pe preţ mic PNL, care este partidul istoriei româneşti", a mai comentat Norica Nicolai, conform realitatea.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
165

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
137

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1097

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...