Iohannis: Antonescu va fi presedintele Romaniei, cu sau fara USL, cu sau fara USD

Prim-vicele PNL Klaus Iohannis considera ca liderul liberal Crin Antonescu va fi presedintele Romaniei "cu sau fara USL, cu sau fara USD", adaugand ca sansele de a iesi din blocajul guvernamental sunt pe zi ce trece mai mici.

"Victor Ponta nu a dorit sa iesim mai repede din acest blocaj care dureaza deja de doua saptamani. Sansele de iesire pozitiva din acest blocaj sunt pe zi ce trece tot mai slabe. Negocierile au ajuns in impas", a declarat Iohannis, joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Sibiu.

"Pentru prezidentiale avem oricum un candidat, pe Crin Antonescu, si are sanse foarte mari si va fi presedintele Romaniei - cu sau fara USL, cu sau fara USD. Daca PNL nu va mai fi in coalitia de guvernare, ar trebui toata coalitia sa se retraga si sa se reia jocul. Mergem cu toata forta spre prezidentiale, pentru a le castiga, nu pentru a fi si noi pe acolo", a mai spus Klaus Iohannis, citat de ziare.com.

Acesta a mentionat ca nu are cum sa faca un pas inapoi in ce priveste propunerile pentru functiile din Guvern, explicand ca partidul si-a dorit sa fie vicepremier si ministru de Interne, iar el a acceptat. Totodata, a precizat ca, impreuna cu Crin Antonescu, au ajuns la concluzia ca nu este potrivit sa fie propus pentru functia de ministru de Finante.

"Daca PSD sau acest nou USD ar fi dorit o deblocare, ar fi putut nici sa nu intre in blocaj. Sunt 2 saptamani de cand asteptam sa se faca acea remaniere guvernamentala propusa de noi si se gasesc tot felul de pretexte de ce nu se poate. (...) Noi am declarat de foarte multe ori ce dorim - ne-am dorit si ne dorim sa intarim prezenta noastra in Guvern si prin asta Guvernul. Dar se pare ca exista si alte optiuni in Guvern", a afirmat prim-vicepresedintele liberal.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concluzia lui Liviu Ciobotariu, după Dinamo - FC Botoșani 2-2!

astăzi, 08:18

Pentru „Câinii Roșii” au marcat Astrit Selmani (minutul 28) și Dennis Politic (minutul 71), în timp ce pentru moldoveni au înscris Lorand Fulop (minutul 77) și Eduard ...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi Sf. Cuv. Hariton Mărturisitorul; Sf. Proroc Baruh; Sf. Cuv. Neofit Zăvorâtul din Cipru

astăzi, 08:00

A fost prins în timpul împăratului Aurelian (270-275), supus supliciilor şi întemniţat. Pentru că a avut curajul să-i înfrunte pe păgâni şi pentru că a mărturisi...

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...