Ioan Moldovan, distins cu Premiul Congresului National de Poezie, Botosani, 2009

Sambata seara, dupa un adevarat maraton poetic, a fost desemnat Premiul Congresului National de Poezie, editia a III-a. Manifestarea a avut loc in sala Atelier a Teatrului Mihai Eminescu Botosani, in prezenta a numerosi scriitori, oameni de cultura, profesori, dar si elevi botosaneni.

Juriul care a stabilit acordarea premiului, dupa ce nu mai putin de 35 de poeti inscrisi in concurs au dat citire poemelor, a fost format din Ion Pop, Mircea Diaconu, Vasile Spiridon, Alexandru Matei si Gellu Dorian, alaturi de un participant din public.

Poetii inscrisi in concurs au fost Daniel Corbu, Cosmin Perta, Theodor Duna, Ioan Moldovan, Dan Mircea Cipariu, Claudiu Komartin, Marin Malaicu Hondrari, Paul Aretzu, Ioan Radu Vacarescu, Marian Constandache, Nicolae Tzone, Liviu Apetroae, Leo Butnaru, Virgil Diaconu, Rita Chirian, Valentin Talpalaru, Adrian Alui Gheorghe, Nicolae Sava, Stelian Vicol, Vasile Tariceanu, Lucian Vasiliu, Lucia Olaru Nenati, Laurian Stanchescu, Roxana Braniste, Mihai Ganea, Dan Bogdan Hanu, Vlad Moldovan, Rares Moldovan, Razvan Tupa, Aida Hancer, Andra Rotaru, Luminita Dascalu, Vasile Hutuleac, Radu Florescu, Valeriu Stancu.

Premiul Congresului National de Poezie, editia a III-a, 6-7 iunie, Botosani 2009, a fost acordat poetului Ioan Moldovan.

Totodata, Andra Rotaru a primit Premiul Revistei Hyperion.

Evenimentul a fost transmis in direct pe internet, de Live Botosani.

Astazi, a doua zi a manifestarilor dedicate poetului Mihai Eminescu, invitatii se vor deplasa la Ipotesti, la Centrul National de Studii Mihai Eminescu, unde vor fi trase concluziile actualei editii a CNP, avand loc si lansarea Apelului Congresului National de Poezie – 2009.

Zilele Eminescu se vor incheia odata cu decernarea premiilor Concursului National de Poezie si Interpretare Critica a Operei Eminesciene "Porni Luceafarul...", editia a XXVIII-a.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...