Investitiile scad pretul căldurii la Botosani

Costurile de productie a energiei termice se reduc din ce în ce mai mult, proportional cu avansarea lucrărilor de investitii în sistemul de termoficare. În această lună reprezentantii Modern Calor vor solicita Consiliului Local reducerea cu 30 de lei a pretului total al energiei termice produse la Botosani.

Aceasta va fi cea de a doua scădere a pretului de productie, transport si distributie a gigacaloriei din acest an, după cea din luna mai, când de la 490 acesta a scăzut la 450 de lei. În doar sase luni pretul a ajuns la 420 de lei/Gcal, scăderea cu 70 de lei, însemnând o economie de circa 5 milioane de lei pe an, sumă pe care societatea nu va mai trebui să o solicite ca subventie de la autoritătile centrale si locale.

Chiar dacă o serie de componente de cost s-au scumpit, asa cum sunt gazele naturale si apa, Modern Calor îsi reduce acum pretul total al energiei termice, lucru făcut posibil prin investiyiile derulate, organizarea activitătii proprii societătii, precum si prin reducerea cheltuielilor.

În conditiile în care, în alte judete, eliminarea subventiei, a dus la scumpirea căldurii produse în sistem centralizat, la Botosani această măsură nu afectează operatorul. Dimpotrivă, Modern Calor va intra în acest sezon rece cu un pret plătit de populatie de 180 de lei pentru o gigacalorie, cu 3,5 lei mai putin decât în sezonul rece trecut.

"Scăderea pretului total este o veste bună pentru municipiul Botosani pentru că înseamnă automat scăderea presiunii pe bugetul local pentru sustinerea activitătii de termoficare. Banii municipiului vor putea fi folositi în mai mare măsură pentru celelalte proiecte investitionale, pentru cofinantarea proiectelor din fonduri europene", a declarat Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA.

Reducerea pretului total urmează să fie avizată de Autoritatea Natională pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităti Publice, urmând să intre în vigoare de la 1 noiembrie, după ce va avea si girul Consiliului Local.
 

Serviciul marketing, comunicare
Modern Calor


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
55

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
160

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
265

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...