Invatamantul trebuie sa beneficieze de o plata care sa elimine suspiciunile ca profesorii iau bani de la elevi, spun sindicalistii botosaneni!

Invatamantul trebuie sa beneficieze de o plata care sa elimine suspiciunile ca profesorii iau bani de la elevi, spun sindicalistii botosaneni!
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant respinge categoric oferta Ministerului Educatiei privind modul de plata a personalului didactic care participa la examenul de bacalaureat.

Liderul filialei Botosani a Ligii Sindicatelor din Invatamant este de parere ca un nivel corespunzator de salarizare a cadrelor didactice ar fi putut fi o garantie ca examenul de bacalaureat s-ar fi putut desfasura corect.

"Invatamantul trebuie sa beneficieze de o plata care sa elimine aceste suspiciuni, cu privire la faptul ca unii profesori ar lua bani de la elevi. Trebuie sa tinem cont ca responsabilitatea profesorilor este mare, iar recompensa financiara este insuficienta", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

Referitor la numarul semnificativ de note de 9 si de 10 de la prima proba orala a bacalaureatului, peste 2000 la nivelul judetului Botosani, reprezentantul LSI este de parere ca este un lucru stiut ca probele orale sunt mai usoare decat cele scrise.

"Am inteles ca bacalaureatul s-a desfasurat obiectiv pana acum. Notele de 9 si de 10 se pot explica, intrucat subiectele au fost lucrate din timp la clasa. Aceste note pot parea suspecte, dar pot fi explicate. Vom vedea la scris ce note vor fi, pentru ca la oral mi se pare normal sa se ia astfel de note. Speram ca poate de anul viitor se schimba structura desfasurarii bacalaureatului. As vrea ca acest examen sa nu mai fie o componenta a admiterii in facultate", a conchis Axinte.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
5

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
32

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
37

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...