Introducerea sistemului de coplata in sistemul sanitar s-ar putea amana

Introducerea sistemului de coplata in sistemul sanitar s-ar putea amana
Colegiul Medicilor din Romania a dat aviz negativ proiectului de lege privind introducerea coplatii in sistemul sanitar. Medicii spun ca acest tichet moderator pe care Ministerul Sanatatii incerca sa-l introduca nu este etic, si nici moral.

De asemenea, angajatilor din sistemul sanitar nu li se pare in regula sa ceara bani de la pacienti atata timp cat serviciile pe care le ofera nu s-au imbunatatit deloc in ultimii ani.

Colegiul Medicilor din Romania cere retragerea proiectului de coplata din sanatate. Dupa ce au analizat proiectul de lege, medicii au hotarat sa nu sustina introducerea tichetului moderator in sanatate. Ministerul Sanatatii vrea ca fiecare persoana care solicita servicii medicale sa plateasca, dar pana ajunge la suma de 6 milioane de lei vechi pe an. Odata ce a depasit aceasta suma, beneficiaza din nou de gratuitate, scrie 7est.ro.

Angajatii sistemului sanitar se tem ca pacientii se vor intoarce impotriva lor cand vor incepe sa le ceara bani, mai ales ca serviciile din spitale si cabinetele medicilor de familie sunt improprii, iar de multe ori pacientii stau cate doi in pat.

Ministerul Sanatatii a inaintat un proiect privind introducerea coplatii, care ar putea intra in vigoare de la 1 iulie. De atunci, ar trebui sa platim:

Consultatie medic de familie - 5 lei
Consultatie medic specialist- 10 lei
Spitalizarea continua- 50 lei
Analize de laborator- 1 leu/test
Radiologie- 5 lei

Colegiul Medicilor a propus infiintarea unui grup de lucru care sa analizeze si sa introduca un alt sistem de coplata in sanatate.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
25

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
76

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
123

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...