Intoarcere spectaculoasa in dosarul Magdei Tepoi

Intoarcere spectaculoasa in dosarul Magdei Tepoi

 Magda Tepoi  flacarais.ro

Dosarul Magdei Tepoi s-ar putea intoarce spre rejudecare la instantele inferioare • Curtea de Apel Iasi a pus ieri in dezbaterea partilor situatia conform careia Judecatoria Iasi nu putea sa o judece pe Magda Tepoi potrivit Codului de Procedura Penala • Astfel, dosarul ar putea ajunge la Tribunal pentru a fi judecat in prima instanta, iar Magda Tepoi scapa, pentru moment, de puscarie.

Soarta Magdei Tepoi pare sa nu fie batuta in cuie. Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au ridicat ieri din oficiu o exceptie prin care dosarul ar putea fi reintors spre rejudecare la instantele inferioare, scrie Buna Ziua Iasi.

Concret, judecatorii au pus in dezbatere in sedinta publica exceptia privind necompetenta materiala a Judecatoriei Iasi. Completul de judecata vrea sa ceara parerea atat a reprezentantului Directiei Nationale Anticoruptie, cat si a avocatului Magdei Tepoi in legatura cu faptul ca Judecatoria Iasi nu ar fi fost competenta sa judece un astfel de dosar. Admiterea unei asemenea exceptii ar fi profitabila mai multor inculpati judecati in prima instanta de magistratii de la Judecatorie. Instanta Curtii de Apel Iasi vrea sa vada daca nu cumva Tribunalul era cel competent sa judece in prima instanta acest dosar. Daca va fi admisa exceptia, dosarul va fi rejudecat la Tribunal. Pentru discutarea acestei probleme juridice s-a dat un nou termen, pe 19 aprilie.

Initial, la Judecatorie, Magda Tepoi a primit 5 ani si 6 luni pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept a fondurilor din bugetul general al Comunitatii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele lor. Magda Tepoi nu a scapat doar cu atat. Ea are toate sansele sa ramana si fara vila de pe strada Sipotel nr. 17, din spatele Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi. Judecatorii au trimis la Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara o adresa prin care se arata ca imobilul respectiv este pus sub sechestru asigurator, Magda Tepoi trebuind sa restituie banii furati de la Comunitatea Europeana.

Conform sursei citate, judecatorii au considerat ca Magda Tepoi nu a deturnat toata suma ceruta de fostul Minister al Integrarii Europene, ci doar 139 mii euro. Reprezentantii ministerului au cerut 211 mii euro, pentru ca aceasta fusese intreaga suma pusa la bataie in proiectul coordonat de Magda Tepoi si finantat de Comunitatea Europeana. O parte din banii deturnati au intrat in conturile PNL sau ale lui Mihail Vlasov. Alta parte din bani au fost folositi pentru sustinerea ziarului Lumea Ieseanului, ziar de campanie al PNL si al lui Relu Fenechiu, in campaniile electorale din anul 2004.

Anchetatorii au dovedit in fata instantei de judecata ca au fost trucate mai multe licitatii, in urma carora Magda Tepoi si-a insusit sume importante de bani. Procurorii mai sustin ca banii care erau destinati pentru acest proiect coordonat de ea au fost folositi in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordati si, astfel, s-a ajuns la infractiunea de deturnare de fonduri europene, informeaza cotidianul iesean.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
432

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
595

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
696

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...