Intervenţie cu MASCAŢI la Penitenciarul Botoşani! FOTO, VIDEO
UPDATE!

Detinutii incarcerati in Penitenciarul Botosani nu au niciun gand sa renunte la protestele pe care le-au inceput inca de marti seara. 

Mai multe persoane care erau intr-o celula se pare că au rupt gratiile de la geam si au reusit sa ajunga pe acoperisul unitatii. In acest moment pe acoperis sunt 7 detinuti, care striga si huiduie, dupa ce si-au dat jos tricourile, pe care le flutura alaturi de cearsafuri albe. 

Detinutii se plimba pana pe coama acoperisului, gestul lor fiind unul riscant. Angajatii Penitenciarului Botosani sunt in alerta, acestia patruland incontinuu atat in interior, cat si in exterior. 

In apropierea Penitenciarului Botosani sunt si echipaje de jandarmi si politie.
UPDATE ora 17.20:
Deţinuţii care s-au urcat pe acoperişurile pavilioanelor de detenţie refuză vehement să coboare, deşi de câteva ore bune lucrătorii Penitenciarului poartă negocieri şi discuţii cu aceştia. Deţinuţii au sticle din plastic în mâini, cu care lovesc cu putere în pereţi, şi strigă încontinuu că vor condiţii decente.

În continuare, atât în curtea Penitenciarului cât şi la intrări şi în jurul unităţii, pe lângă angajaţii Penitenciarului stau în alertă echipajele de mascaţi de la Jandarmi şi Poliţie.

UPDATE ora 15.45:

Echipaje de intervenţie solicitate la Penitenciar! Lucrătorii Penitenciarului Botoşani, care nu au reuşit până la această oră să ajungă la o înţelegere cu deţinuţii care protestează de marţi seara, au solicitat sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor.

Mai multe echipaje de mascaţi de la Jandarmi au intrat în curtea Penitenciarului, pe lângă cei 8 deţinuţi care miercuri dimineaţă au escaladat acoperişul unui pavilion de detenţie, alte 10 persoane încarcerate au reuşit să ajungă pe un alt acoperiş al Penitenciarului.

Deţinuţii scandează încontinuu "Hoţii!", "Vrem condiţii!", "Vrem umanitate!".

"În acest moment sunt 250 de deţinuţi care au refuzat hrana, iar alţi deţinuţi au escaladat pavilionul unei secţii de detenţie. Conducerea Penitenciarului Botoşani a purtat negocieri cu persoanele implicate în această formă de protest, încercând identificarea unor soluţii care să răspundă problemelor semnalate de acestea. În funcţie de comportamentul manifestat de deţinuţi, administraţia va acţiona gradual pentru restabilirea ordinii şi liniştii", a declarat Maria Valenciuc, purtător de cuvânt în cadrul Penitenciarului Botoşani.

Întrebat cum au reuşit deţinuţii să ajungă pe acoperiş, reprezentantul Penitenciarului a precizat: "Momentan se analizează situaţia, nu am informaţii în acest sens. Analizăm situaţia şi pe măsură ce vor interveni noi elemente vom reveni".







 

UPDATE:

O altă formă de protest adoptată de mai mulți deținuți încarcerați la Botoșani este refuzul hranei. În continuare, cei opt deținuți care au reușit să ajungă pe acoperiș strigă și huiduie, aceștia refuzând să coboare în ciuda negocierilor pe care încearcă să le poarte angajații Penitenciarului cu ei.

Protestele au început la Botoșani de marți seară, astfel de acțiuni fiind declanșate în mai multe penitenciare din țară. La Botoșani, în noaptea de marți spre miercuri, persoanele private de libertate au lovit în gratiile de la camere și au incendiat mai multe bunuri personale.

În timpul protestelor, doi deținuți au ajuns la spital. Unul a spus că a înghițit două lame, dar a refuzat examenul radiologic, în timp ce un altul a spus că nu poate urina, dar de asemenea a refuzat tratamentul. 




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de detectoare de fum instalate de pompieri, în locuințele persoanelor vârstnice! (Video)

astăzi, 17:10

Intoxicațiile cu monoxid de carbon, incendiile, acumulările de gaze, urmate de explozii pot fi prevenite prin montarea în locuință a unor detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaz. ...

PNL Botoșani, Eduard Mititelu: Tu știi ce face parlamentarul tău? (foto, video)

astăzi, 15:08

Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani a lansat o campanie de informare intitulată „Tu știi ce face parlamentarul tău?”. Eduard Mititelu, candidat din partea PNL ...

Vin primele autobuze electrice pentru Botoșani și Zona Metropolitană! (foto)

astăzi, 14:56

Marți, la Primăria Municipiului Botoșani, au fost semnate noi contracte de achiziție în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Mun...