Internet gratuit în șapte localități din județul Botoșani

Internet gratuit în șapte localități din județul Botoșani
Un proiect implementat de Ministerul Comunicațiilor va da posibilitatea locuitorilor de la sate să fie conectaţi la Internet și să îl utilizeze, în mod gratuit, timp de jumătate de an.

Proiectul "Ro-NET - Construirea unei infrastructuri naționale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale se adresează comunităților defavorizate și are ca principal obiectiv, extinderea razei de acțiune a magistralelor de comunicații electronice în bandă largă (internet de mare viteză) în zonele nedeservite corespunzător, astfel contribuind în mod direct la reducerea decalajului digital, creșterea nivelului de educație, a nivelului de acces la servicii de e-guvernare, e-sănătate, etc.

Este un proiect major, aprobat direct de Comisia Europeanã, având un bugetul total în valoare de aproximativ 69 mil. Euro, din care aproximativ 57 mil. Euro reprezintă contribuția nerambursabilă din fonduri europene, ce poate fi accesată doar în cadrul actualei perioade de programare.

Din Botoşani au fost selectate 7 locaţii, din comunele : Răuseni, Durneşti, Hăneşti, Cristineşti, Conceşti, Ungureni şi Santa Mare (în localităţile Doina, Băbiceni, Sarata – Basarab, Poiana, Movileni, Călugăreni şi Berza)

“În patru dintre aceste locații lucrările au fost deja finalizate și adresez un apel către primari în vederea finalizării lucrărilor. Timp de șase luni ultilizarea netului și a benzii va fi gratuită, din discuțiile avute cu firma concesionară. Voi lua legătura cu primarii pentru a ne ajuta în montarea panourilor informative care vor aduce la cunoștință tuturor utilizatorilor din zonă proiectul și posibilitatea ulitzării gratuite în cele șase luni", a declarat prefectul Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
70

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
89

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
133

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...