Interactiuni literare intre poetii detinuti si confratii din libertate

Cartea, fereastra catre lumea interioara! Sub acest titlu s-a desfasurat, astazi, o intalnire a detinutilor de la Penitenciarul Botosani cu poeti ai urbei.

Astfel, poetii Petrut Parvescu, Vasile Iftime, precum si artistul plastic Valentin Barbalata au ajuns, pentru scurta vreme, dupa gratii.

Persoanele private de libertate au fost reprezentate de Catalin Ifrim, autorul plachetei de versuri Ratacit in labirint, Dorin Blaga, autor a numeroase lucrari de pictura si grafica, colaboratori ai revistei cu circuit intern Caietele lui Cain, precum si alti detinuti care au manifestat constant interes si inclinatie spre creatia artistica si literara.

Actiunea a avut loc sub forma unor discutii interactive ce au tratat diverse subiecte de cultura si arta, focalizate in final asupra elementului carte, ca mijloc artistic de exprimare a perceptiilor, trairilor, experientelor si fanteziei celor care le dau viata, a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului de Maxima Siguranta Botosani, Iulian Daranga.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
19

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
44

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
153

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...