Instruirea directorilor privind aplicarea Legii unice a salarizarii va avea loc luni, la Prefectura!

Instruirea directorilor privind aplicarea Legii unice a salarizarii va avea loc luni, la Prefectura!

 PREFECTURA BOTOSANI  

Miercuri seara a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta de Urgenta nr.1, privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din secorul bugetar, stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar.

In baza acestei Ordonante, dar si a Ordonantei nr.32, se va face instruirea reprezentantilor institutiilor deconcentate care se ocupa de salarizare, dar si a primarilor care vor putea comunica cu reprezentanii Agentiei Judetene de Prestatii Sociale si ai Directiei de Finante prin reteaua VPN. 

"Luni, la ora 10.00, va avea loc o intalnire la Prefectura unde vor discuta aspecte privind legea salarizarii unice a Ordonantei 1 si a Ordonantei 32.  Va fi de fapt o videoconferinta unde vor participa reprezentantii institutiilor deconcentate care se ocupa de salarizare, dar si primarii care vor putea comunica prin reteaua VPN.  Cele doua ordonante lamuresc aspecte din aplicarea legii 330 pentru anul 2010, avand in vedere ca legea unica a salarizarii se aplica in doua etape", a declarat Radu Dragus, fostul director al Agentiei Judetene de Prestatii Sociale.

Prima etapa in care se aplica legea unica a salarizarii este de la 1 ianuarie 2010, fiind o etapa tranzitorie in care se recalculeaza salariile de baza, precum si aplicarea unor sporuri care sa nu duca la realizarea unor venituri mai mici decat in 2009.

A doua etapa va fi de la 1 ianuarie 2011 si va fi facuta in functie de salariul minim pe economie, multiplicat cu un coeficient de ierarhizare, in functie de vechime, de locul de munca etc.

"Incepand cu 3 februarie pana la 31 martie, Agentia Judeteana pentru Prestatiii Sociale va face o verificare a modului de calculare a salariului de baza, conform legii 330, incepand cu 1 ianuarie 2010", a spus Radu Dragus.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
8

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
41

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
39

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...