Instanţa s-a pronunţat în privinţa libertăţii falsificatorului de bancnote!

Decizie surprinzătoare a instanţei în cazul tânărului care a încercat să pună în circulaţie bancnote falsificate.

Instanţa Tribunalului Botoşani, cea care a judecat contestaţia lui Marian A. la decizia arestului preventiv, dispus de Judecătoria Săveni, a admis acţiunea tânărului, respingând astfel ca fiind neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, de arestare preventivă.

Mandatul de arestare preventivă a fost anulat, iar tânărul a fost pus sub control judiciar timp de două luni, până la data de 6 martie inclusiv. În perioada controlului judiciar, Marian A. va fi obligat să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Poliţia Dângeni şi să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar.

Între sărbătorile de iarnă, domiciliul tânărului a fost percheziţionat de poliţiştii care fuseseră sesizaţi de administratorul unui magazin din Dângeni că individul ar fi făcut cumpărături cu o bancnotă falsă de 100 de lei. În urma percheziţiilor, unde a fost găsită încă o bancnotă falsă şi o multifuncţională, tânărul a fost pus sub învinuire pentru falsificare de monede şi reţinut, ulterior arestat preventiv.

Citiţi şi:
Tentativă de păcăleală, "răsplătită" cu arest preventiv! Cum s-a gândit un botoşănean să-şi îngroaşe buzunarele! 

 

Spune-ne opinia ta