Instanţa chemată să lămurească decontarea navetei cadrelor didactice

Instanţa chemată să lămurească decontarea navetei cadrelor didactice
Cadrele didactice botoşănene apelează la instanţă care să lămurească modul cum se face decontarea navetei. Şi asta din cauza ambiguităţii legii, după cum spune Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului sunt cazuri punctuale, în care câte un profesor nu beneficiază de decontarea costurilor cu naveta tocmai din cauza normelor metodologice ale legii.

"Există câteva probleme punctuale, care se referă la câte un caz, nu neapărat pe şcoală, există deci nedecontarea navetei pentru câte o persoană. Noi ne-am adresat instanţei, într-un caz, de exemplu, pentru a lămuri cum trebuie aplicate normele în decontarea navetei. Decontarea navetei este cât de cât bună, chiar dacă mai apar întârzieri de o lună, maxim două- trei, dar nu ştiu ce se va întâmpla în perioada următoare în derularea activităţii", explică Liviu Axinte.

Cât despre problemele cunoscute în privinţa acordării sumelor la Truşeşti şi Stăuceni, liderul sindical spune că în mare situaţia este în curs de rezolvare.

"La Truşeşti s-a acordat o sumă, pentru prima dată după mult timp când în buget s-a alocat o sumă pentru navetă. Acolo există un termen pentru executarea unei sentinţe civile privind decontarea navetei prin care trebuia plătit, nu ştiu exact dacă s-a plătit. La Stăuceni era o eşalonare pe care colegii de acolo au acceptat-o cu Primăria. La Truşeşti, îmn toamna trecută, când a fost acel conflict spontan, şcoala şi Primăria li s-a propus colegilor să li se deconteze 30%, deci oricum a rămas şi o restanţă", susţine Liviu Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
312

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
452

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
580

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...