Inspectorul general adjunct si soferul ISJ, izolati la domiciliu, fiind suspecti de gripa porcina!

Inspectorul general adjunct si soferul ISJ, izolati la domiciliu, fiind suspecti de gripa porcina!

 Gheorghe Carmocanu, inspector general adjunct ISJ Botosani  

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani este izolat la domiciliu, el facand parte din grupul de 20 de inspectori scolari din tara care, la sfarsitul saptamanii trecute, a participat la o intalnire la Sinaia. In aceeasi situatie se afla si soferul ISJ, cel care l-a insotit pe Carmocanu la Sinaia.

Toti cei 20 de inspectori din tara sunt sub supraveghere medicala, fiind suspectati ca au gripa de tip nou.

"Au fost 20 de inspectori la Hotel Sinaia. In acest zile ei trebuie sa ramana sub supraveghere. Niciunul dintre inspectori nu ne-a spus ca are simptome. Tuturor le-am cerut sa isi sune medicul de familie si la primele simptome sa se izoleze", a declarat Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei.

La Botosani, informatia a fost confirmata la nivelul ISJ, insa principalii responsabili de situatia la nivelul judetului, si anume conducerea Directiei de Sanatate Publica, a aflat acest lucru de la jurnalisti.

"De ieri, domnul Carmocanu si soferul ISJ Botosani sunt acasa, in urma deplasarii la o sedinta la Sinaia. Sunt izolati la domiciliu. Nu au simptome de gripa, dar pentru prevenire medicul le-a recomandat izolarea la domiciliu", a declarat in aceasta dimineata Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani.

La DSP, situatia nu era cunoscuta, cadrele medicale din Sinaia nefacand nicio informare la nivelul judetelor in legatura cu persoanele aflate sub supraveghere.

"Domnul inspector Carmocanu vine dinspre Sinaia, iar cei de la Sinaia nu ne-au informat si pe noi despre lista cu cei care au participat la intrunirea de la hotel. Ar fi trebuit ca informatia sa circule si inspre noi", a mentionat Doina Botez, director adjunct in cadrul DSP Botosani. 

Mentionam ca mai multe cazuri de gripa noua s-au inregistrat, in ultima saptamana, in judetele Iasi si Suceava, situatia din Iasi impunand chiar inchiderea unor unitati scolare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...