Inspectorul general Ada Macovei se intoarce la catedra!

Inspectorul general Ada Macovei se intoarce la catedra!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ  

Incepand cu noul an scolar, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Ada Macovei, va reveni la catedra. Ea va preda chimie la Scoala numarul 11 din municipiul Botosani, intre 2 si 4 ore pe saptamana.

Prin ordin al ministrului Educaţiei, personalul de conducere din inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ, personalul de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare şi casa corpului didactic trebuie să predea mai multe ore decât până acum.

"Prin ordin de ministru am decis că nu va exista o degrevare totală a celor cu funcţii de conducere, ci vor face un anumit număr de ore. Este foarte important contactul direct al acestora cu elevul şi cu părintele. Mai multe ore la plata cu ora pentru cei care doresc acest lucru şi care sunt calificaţi, în detrimentul celor slab pregătiţi. În primul meu an de mandat a fost redus cu 50-60 la sută numărul necalificaţilor. În acest an se va ajunge la mai mult. Nu pot să nu mă întreb cum ar fi fost dacă toate aceste măsuri ar fi fost luate de mai multă vreme", a mai ministrul Daniel Funeriu.

Inspectorul general Ada Macovei a spus ca se va reintoarce cu drag la catedra si spera ca orele de predare sa nu se suprapuna cu activitatea de la Inspectorat.

“Este binevenita aceasta masura, de a ne intoarce la catedra. Eu mereu mi-am dorit sa predau. Urmeaza sa vedem cum se va desfasura activitatea de la catedra, pentru a nu se suprapune cu cea pe care o desfasuram la Inspectoratul Scolar sau cu anumite sedinte. Nu mi-as dori sa fie discontinuitate la clasa. Mi-as dori sa fie un program unitar la nivelul intregii tari", a spus Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
179

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
179

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
263

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...