Inspectorii sanitari fac controale în spaţiile în care se serveşte mâncare

Inspectorii sanitari fac zilele acestea controale în spaţiile în care se serveşte mâncare. Sunt verificate, printre altele, condiţiile de depozitare şi dacă sunt respectate condiţiile de igienă. 

În cadrul campaniei „Bunele practici în alimentaţie publică te apără” inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor fac recomandări privind respectarea condiţiilor de igienă, iar şeful Direcţiei, doctorul Sorin Mihai Voloşeniuc, reaminteşte unităţilor de alimentaţie publică faptul că este foarte importantă păstrarea pe durata a 48 de ore a unor eşantioane probă din felurile de hrană servită la masă.

 

„Ne-am axat în principal pe locurile aglomerate şi pe unităţile care cazează tabere şcolare şi, bineînţeles, pe zonele în care ştim că există aglomeraţie de turişti. O dată cu creşterea temperaturilor exterioare există un risc important în alterarea, în deteriorarea calităţii /…/ a produsului. Au fost verificate spaţiile de depozitare, dacă spaţiile sunt igienizate şi, nu în ultimul rând, dacă persoanele care manipulează prodesele au analizele la zi. Anumite probe din masa servită trebuie să fie păstrată pentru 48 de ore ca şi contraprobe. Până la ora actuală au fost verificate un număr de o sută de unităţi”, a spus Sorin Mihai Voloşeniuc, conform Rador.

Campania continuă până la sfârşitul verii. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 280 de copii din Botoșani au susținut examenele Cambridge Young Learners of English - sesiune YLE organizată la Cambridge Star (Foto)

Monday, 30 June 2025

Sâmbătă, 28 iunie 2025, centrul Cambridge Star a fost plin de emoție, curaj și pași mici către un viitor mare. Peste 280 de copii din Botoșani cu vârste între 8 și 12 ani au ...

Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei brut. Peste 1 milion de bugetari sunt afectați!

Monday, 30 June 2025

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni ordonanţa care plafonează sporul pentru condiții vătămătoare la suma de 300 de lei brut. Decizia afectează direct veniturile a peste 1 milion de an...

Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)

Monday, 30 June 2025

În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-...