Inspector şcolar din Botoşani, participant la o reuniune de lucru la Amsterdam

Timp de trei ani, 24 de organizaţii partenere din 13 țări europene vor colabora în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ intitulat «European Literacy and Citizenschip Education » (« ELICIT-PLUS »), în cadrul acţiunii KA2 - Parteneriate strategice care se adresează mai multor domenii / Cooperare şi inovare pentru schimburi de bune practici, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Obiectivul principal al proiectului constă în stabilirea unei reţele durabile care va crea module de formare pentru profesori, părinți și alte categorii din domeniul educației, pentru a instrui un număr tot mai mare de elevi din Europa, studenți și adulți (cadre didactice, părinţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale) care să  devină cetățeni europeni responsabili şi competitivi în comunitate.

Se doreşte promovarea cetăţeniei europene active (educaţia în spiritul cetăţeniei fiind una din condiţiile democraţiei), aducerea unui plus de informaţii cu privire la Europa faţă de mass-media şi programele şcolare, aducerea unei contribuţii importante privind atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.

In perioada 23-26 aprilie 2015, a avut loc la Amsterdam, o reuniune de lucru. Din partea I.Ş.J. Botoşani a participat Prof. Rodica Mighiu – inspector şcolar pentru proiecte educaţionale europene, membră în echipa de proiect.
Obiectivele reuniunii de lucru au fost :
  • prezentarea activităţii derulate de către organizaţiile partenere;
  • organizarea de ateliere de lucru pentru redactarea modulelor de formare ;
  • fixarea obiectivelor pentru următoarea perioadă.
Produsele finale vor fi disponibile gratuit pe site-ul dedicat proiectului (http://www.elicitplus.eu/), dar vor fi diseminate şi pe reţele de socializare sau în cadrul activităţilor de diseminare şi valorizare, partenerii având un rol important în diseminarea şi valorizarea acestora. 

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

astăzi, 20:35

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...