Insecte benefice pentru plante!

Insecte benefice pentru plante!

Desi majoritatea insectelor dauneaza plantelor din gradina, exista si cateva categorii de mici zburatoare pe care ti le doresti in preajma.

Insectele benefice ataca daunatoarele, motiv pentru care iti doresti sa le atragi in curte si pe plante. Iata cateva exemple de insecte care fac mai mult bine decat rau in gradina:

VIESPI BRACONIDE

Ataca omidele si le indeparteaza din gradina. Poti sa atragi aceste viespi daca plantezi morcovi, salata sau patrunjel si le lasi sa infloreasca, deoarece numai in acel stadiu pot starni interesul viespilor.

GARGARITE

Tin departe afidele sau paduchii de frunze si capusele. Gargaritele sunt atrase de orice specie de margarete sau de coada soricelului.

NEUROPTERE

Insectele verzi cu aripi ca plasele fac parte din ordinul Neuroptera si se hranesc cu afide, ceea ce face un bine plantelor atacate de paduchii de frunze. Atrage-le cu plante medicinale precum splinuta sau cu asteri, cunoscute popular si ca ochiul boului pitic.

ALBINE

Consuma tot afide si se comporta asemanator cu insectele din categoria neuropterelor.

CALUGARITE

Aceste insecte verzui, cu un corp lunguiet, sunt mari amatoare de toate categoriile de daunatoare, asa ca reprezinta o comoara in gradina omului.

Sursa: Earth Easy
Text: Alexandra Badita, casa-gradina.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
616

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
464

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3005

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...