INM a publicat rezultatele obtinute la interviu si la testul de rationament logic

Institutul National al Magistraturii (INM) a publicat rezultatele obtinute de candidati la interviu si la testul de verificare a rationamentului logic, din cadrul concursului de admitere la INM, organizat in perioada 25 iunie - 25 septembrie 2009. 

Interviul a avut loc in perioada 11-20 septembrie si a constat in chestionarea orala a candidatilor in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.

Rezultate obtinute de candidati la interviu

Candidati admisi la testul grila de verificare a rationamentului logic

Concursul de admitere a debutat pe 27 august, cu o proba scrisa la materiile drept civil, drept penal, drept procesual civil si drept procesual penal, in urma careia doar 240 de candidati au fost declarati admisi.

De asemenea, in data de 10 septembrie, candidatii declarati admisi au sustinut un test de verificare a rationamentului logic, prin rezolvarea unui test grila care cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs, ale caror raspunsuri nu se puncteaza.

Nota obtinuta la concurs reprezinta suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, calculata in raport cu urmatoarea pondere:
-75% proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice de tip grila;
-15% rationamentul logic;
-10% interviul.

Rezultatele finale vor fi afisate in data de 25 septembrie 2009.

Anul acesta, INM a scos la concurs 200 de locuri de auditori. Pe langa acestea, concursul are in vedere si ocuparea unui post vacant de consilier juridic personal de specialitate juridica, asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul INM.

De asemenea, din cele 200 de locuri de auditori, 100 sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator si 100 pentru ocuparea functiei de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justitie vor opta, in ordinea mediilor si in raport cu numarul posturilor, pentru functia de judecator sau procuror.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...