Îngrijorător! A crescut numărul infracțiunilor în școlile din Botoșani!

În primul semestru al acestui an școlar s-a înregistrat o creștere a numărului infracțiunilor care s-au produs în incinta unităților de învățământ din județul Botoșani, potrivit datelor Inspectoratului Județean de Poliție și ale Inspectoratului Școlar Județean.

În perioada septembrie 2013-ianuarie 2014, au fost înregistrate 36 de infracțiuni, față de 21 câte s-au înregistrat în semestrul precedent din anul școlar 2012-2013.

Cele mai multe, respectiv 25, au fost furturi, în general fiind sustrase telefoane mobile, au fost înregistrate 10 loviri și alte violențe și o distrugere.

29 de fapte au fost comise în mediul urban, iar 7 în mediul rural, victime fiind 31 de elevi, un profesor, 3 persoane din alta categorie, iar autori au fost 15 elevi, un profesor și o persoană din altă categorie.

La furturi, numărul cazurilor a crescut cu 10, iar la loviri sau alte violențe cu 6. 

Potrivit oficialilor celor două instituții, cauzele care au dus la producerea acestor infracțiuni în perimetrul școlilor sunt neatenția elevilor, neimplicarea părinților în prevenirea violenței, lipsa asigurării unităților școlare cu pază, precum și neluarea măsurilor corespunzătoare de către elevi și profesori pentru asigurarea securității bunurilor pe perioada desfășurării orelor de curs, în pauze sau când desfășoară activități în afara clasei. De asemenea, faptele de violență s-au produs în urma conflicte spontane între elevi, în special în timpul pauzelor. 

La această dată, la nivelul județului Botoșani, 54 de unități de învățământ sunt asigurate cu pază, 53 având pază proprie și o unitate are pază asigurată de o firmă specializată, în timp ce 488 nu au niciun fel de pază.

108 școli  sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, iar 539 au grad împrejmuitor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani angajează medici pentru Botoșani, Săveni și Darabani: Lista locurilor de muncă a AJOFM Botoșani

Monday, 30 September 2024

Pentru medici primari specializați în Medicină internă este scos la concurs un post. Candidații trebuie să aibă studii superioare. Salariul este de 17162 lei. Postul este pe perioadă n...

Anunț AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici!

Monday, 30 September 2024

„Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul: puls.anofm.ro și adresa de e-mail la care aveți acces (dacă ați avut un cont in SEMM) ...

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

Monday, 30 September 2024

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...