Infrastructură, sănătate și locuri de muncă, prioritățile liberalilor botoșăneni

Infrastructură, sănătate și locuri de muncă, prioritățile liberalilor botoșăneni
Infrastructură, sănătate și locuri de muncă sunt cele trei coordonate asupra cărora își vor concentra atenția liberalii botoșăneni.

Potrivit vicepreședintelui CJ, Gheorghe Sorescu, în urma unor studii sociologice a reieșit că cele trei coordonate îi interesează pe locuitorii județului Botoșani, fiind deja pregătite proiecte în acest sens, unele chiar în derulare.

“În zona de infrastructură ne preocupă cea rutieră, vom demara acel megaproiect cu reabilitarea celor aproape 140 de kilometri de drumuri, vor fi circa 40 de kilometri care de la drumuri împietruite vor deveni drumuri asfaltate. În zona infrastructura pe apă și canal și discutăm pe proiectul de 102 milioane de euro, demararea în forță a lucrărilor care trebui finalizate până la sfârșitul lui 2015 și va rezolva în proporție de peste 95% la aglomerările urbane cu peste 10.000 de locuitori, și POS Mediu 2 va rezolva la localitățile cu peste 2.000 de locuitori", a declarat Gheorghe Sorescu.

Șefii județului vor să dezvolte și turismul.

Ştiţi foarte bine că s-a aprobat în ultima şedinţă de CJ cumpărarea Lacului cu Nuferi, deja s-a luat legătura cu proprietarul actual pentru ca, CJ să devină proprietar pe Lacul cu Nuferi. Avem comisia constituită şi pentru cumpărarea Muzeului de Etnografie, a mai spus Sorescu, care a precizat că în scurt timp va fi semnat contractul de finanțare și pentru Complexul Monahal Coșula.

În ceeea ce privește sănătatea, vicepreședintele CJ a spus că până la Paști va fi finalizată modernizarea Spitalului Județean Mavromati.

Legat de locurile de muncă, Sorescu a spus că acest obiectiv va fi inclus în strategia de dezvoltare a CJ în perioada 2014-2020, una dintre priorității fiind parcul industrial de la Bucecea, care ar urma să genereze sute de locuri de muncă.

De asemenea, în opinia liberalilor acordarea de facilități oamenilor de afaceli locali ar crea noi locuri de muncă.

"Vom avea discuţii cu toţi primarii noştri liberali şi cu tot ce înseamnă liberal din judeţ pentru susţinerea afacerilor locale. Aici discutăm de acordarea de facilităţi parafiscale, adică nu o să poată nimeni, nici un primar să-i dea reducere la impozit pe profit dar pot să dea facilităţi în ceea ce înseamnă impozit pe teren sau taxe şi impozite locale", a mai spus Sorescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
169

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
239

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
546

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...