Informare meteo: Vin ploi abundente și furtuni

Informare meteo: Vin ploi abundente și furtuni

După o perioadă cu vreme însorită și liniștită, începând de miercuri seară, și mai ales în ziua de joi, sosesc ploi abundente însoțite de descărcări electrice și de vijelii.

Un front atmosferic de joasă presiune va sosi din sudul Europei în țara noastră miercuri după amiază, aducând cu el ploi și furtuni și înlocuind frontul amtosferic de înaltă presiune și vremea însorită, informează Meteo&Radar.

Miercuri, 12 mai, vor apărea ploile mai întâi în estul și sud-vestul țării, iar pe parcursul nopții spre joi se vor întinde și în restul teritoriului. După amiază vor sosi ploi abundente și furtuni în estul și apoi în vestul țării. C

Joi, 13 mai, va ploua abundent în toate regiunile, iar spre după amiază vor fi furtuni cu descărcări electrice și intensificări ale vântului în vest și în nord-est, unde vântul va ajunge la rafală la 50-65km pe oră.

Vineri, 14 mai, vremea se va mai ameliora, însă sunt în continuare așteptate ploi în mare parte din țară, cu excepția sudului și sud-estului.

Vineri sunt așteptate, însă, intensificări ale vântului în zone mai extinse ale țării, mai ales în sud și în nord, până la 50-65 km pe oră. În zonele înalte montane din nord vor fi rafale de până la 75km pe oră.

Vineri, vremea se va ameliora, dar va mai ploua local mai ales în jumătatea de nord a țării.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
36

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
243

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
176

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...