Inedit în România: Profesorii au accesat fonduri europene pentru a medita elevii!

Inedit în România: Profesorii au accesat fonduri europene pentru a medita elevii!
Disperaţi de rezultatele dezastruoase ale elevilor obţinute, în ultimii trei ani, la Examenele Naţionale, dar mai ales la Bacalaureat, profesorii din Vrancea au găsit o ultimă soluţie: au atras două milioane de euro de la UE pentru un program de meditaţii după orele de curs.

Pentru a ridica procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională, dascălii din Vrancea, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), au atras două milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru două proiecte prin care să facă meditaţii la şcoală cu elevii.

Măsura a venit după ce profesorii au constatat că, în ultimii trei ani, rezultatele elevilor sunt dezastruoase la cele două examene.

Astfel, conform Adevarul, anul trecut, 54,6% dintre absolvenţii de liceu au reuşit cu mare greutate să-şi procure diploma de maturitate. De asemenea, ultimele rezultate de la simulările din această primăvară au fost la fel de proaste: 53,23 % dintre liceeni evaluaţi obţinând note peste 5 la limba română şi 44,77% la matematică sau istorie.

Cele două proiecte cu finanţare nerambursabilă, semnate ieri de şefii IŞJ Vrancea la Ministerul Educaţiei, sunt: "Evaluarea naţională: Inovaţie pentru formarea competenţelor cheie" şi "Să ne pregătim pentru BAC! Program inovator de formarea a competenţelor cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat".

Consiliere pentru elevi şi părinţi

"În programele de pregătire vor fi incluşi 2.100 de elevi din judeţ. Ca la orice proiect european, primul pas va fi să punem în aplicare criteriile tehnice, acreditare de cursuri, proceduri de selecţie", a spus Vasilica Zaharia, şefa IŞJ Vrancea. Aceasta anticipează că pregătirile propriu-zise vor demara la toamnă, odată cu începerea anului şcolar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
100

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
61

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
66

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...