Indemnizații mai mari cerute pentru membrii Consiliului de Administrație de la Nova Apaserv!

Indemnizații mai mari cerute pentru membrii Consiliului de Administrație de la Nova Apaserv!
Conducerea Consiliului de Administrație de la societatea Nova Apaserv a venit cu o propunere, şi anume ca și membrii acestei structuri să primească un procent din profitul unității.

Propunerea va fi supusă aprobării în Adunarea Generală a Acționarilor de la această societate și, dacă va fi adoptată, fiecare dintre cei nouă membri ai Consiliului ar urma să primească, pe lângă indemnizația de 1.000 de lei pe care o au în prezent, încă 900 de lei, în fiecare lună.

"…componenta variabilă pentru membrii Consiliului de Administrație de la societatea Nova Apaserv în limita a 0,218% din cifra de afaceri lunară, respectiv 900 de lei/lună/persoană și introducerea acesteia în contractele de mandat, în baza Studiului comparat asupra condițiilor de remunerare pentru pozițiile similare din societăți, din același domeniu de activitate...", se arată într-un proiect de hotărâre de Consiliu Județean.

Proiectul de hotărâre va fi pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de săptămâna aceasta și prevede și acordarea unui mandat special reprezentantului județului în AGA, Radu Judele, care va exercita dreptul la vot dacă se acordă sau nu această componentă variabilă.
 
Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, susține că legea permite acordarea unor astfel de sume, dacă sunt îndepliniți anumiți indicatori de performanță.

“Este un proiect de hotărâre și se discută în comisii și se poate vota sau nu. Legea dă voie și la un moment dat suntem într-o situație care de multe ori ne pune într-o lumină nu foarte bună, eu am avut și luări de poziție în care am spus că nu am fost de acord cu anumite prevederi. Legea dă voie ca inclusiv membrii Consiliului de Administrație să aibă o sumă variabilă în funcție de anumiți indicatori de performanță și dacă Consiliul Județean este de acord în plenul său cu o așa prevedere nu am nimic împotrivă. Noi dăm un mandat special reprezentantului nostru să voteze în AGA și dacă Consiliul aprobă să susțină cu acea cotă variabilă...", a precizat președintele Consiliului Județean.

Consiliul de Administrație de la operatorul de apă este format din: Constantin Grigorușcuță-președinte, Lucian Diac-Milatinovici, Grigore Bozi, Constantin-Dan Deleanu, Cristina Anton, Albert Tănase, Daniel Tupiluș, Brândușa Bucșă și Cosmin-Ionuț Cârnu.
 

 

Spune-ne opinia ta