Și-a dat în judecată STUDENȚII din cauza unei urături!

 Și-a dat în judecată STUDENȚII din cauza unei urături!
Un conferenţiar universitar ieşean a apelat la instanţele de judecată, considerând că a fost calomniat de doi studenţi de-ai săi. Profesorul le-a solicitat celor doi studenţi şi asociaţiei din care fac parte daune morale în valoare totală de 50.000 de lei, menţionând că doreşte ca cei trei pârâţi să pună la avizierul facultăţii o copie a sentinţei, care să stea acolo timp de o lună.

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au respins la finele săptămânii tecute acţiunea formulată de Constantin Cărăuşu împotriva a doi studenţi, dar şi a Asociaţiei Studenţilor şi Absolvenţilor TCM.

Conform reclamantului, pe 18 decembrie 2014, la universitate a avut loc o festivitate de final de an, în cadrul căreia studenţii le-au făcut diverse urături profesorilor. Constantin Cărăuşu mai susţine că cei doi studenţi din anul I ar fi recitat urături care îl vizau direct şi prin care ar fi fost calomniat, iar imaginea sa ar fi avut de suferit.

Pe lângă aceasta, reclamantul afirmă că şi organizatoarea evenimentului, Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor TCM, ar fi avut cunoştinţă despre aceste urături.

"Am avut parte de o denigrare nejustificată şi gratuită, mascată de specificul Sărbătorilor de Iarnă, în cadrul festivităţilor de final de an. Au fost făcute urături pe o scenă improvizată din cadrul Amfiteatrului TCM 2, fiind inserate texte cu caracter ofensator şi calomnios la adresa mea, texte ce nu-şi aveau locul într-un mediu academic", a menţionat cadrul didactic în cererea adresată Judecătoriei Iaşi.

Cadrul didactic a adăugat că, din cauza acelei urături, acum se simte umilit faţă de colegi, dar şi faţă de studenţii săi.
În apărarea lor, studenţii au susţinut că totul a fost făcut sub formă de glumă şi că nu se aşteptau să fie chemaţi în judecată.

Ce conţineau urăturile

Reclamantul a depus la dosar nu doar înregistrarea audio-video a festivităţii de final de an, ci şi o transcriere a urăturilor de care a fost deranjat.

Conform acestuia, urătura spusă de Iulian C. a avut următorul conţinut: "Aho, aho, studenţi ACAR, / Cartea să o lăsaţi / Și-ncepeţi să vă distraţi. / În fiecare seară / De joi, prezent, cavaler, / Laptop-ul îl aducem / Filme seara să vedem. / El – în faţă, noi – în spate / Adormim seara, la 7.00. / Un curs de 14 zile / Și-atunci vorbeşte fără oprire… / De Cărăuşu noi vorbim, / Mare degustător de vin / Are ceasul aurit, / Gulerul cămăşii-ndoit, / Engleza o stâlceşte / Când Excel-ul îl porneşte. / Ochelari pe nas el poartă, / Laptop-ul – cu tot cu geantă. / Munceşte fără oprire, / Sarcina duce la-ndeplinire / Și… ne-a învăţat, / Cărăuşu-i «prof» bazat. / Acu’, la sfârşit de an, / Vă «ur» pentru un ban / Sau un păhărel de vin, / Ca la anul să mai vin! / Trageţi roata, măi, flăcăi / Și sunaţi din zurgălăi! / Hăi, hăi!".

Totodată, reclamantul a prezentat şi urătura recitată de către celălalt student, Ioan G.: "Mititel şi grăsunel, / Parcă e un brotăcel! / Toată ziua-I merge capul / La băut şi la pus pe-altu’ / Să-i spună ce e Word, / De parcă ar fi robot / Și, dacă-i spui o glumă bună, / Te bate la cap o lună / Să mai vii şi sâmbăta / Că atunci e practica! / La glume şi la spus rime, / Cărăuş s-a pus pe tine! / Când predă se uită-n dreapta, / Fix acolo unde-i fata! / O zăreşte şi îi spune: / «Domnişoară, hai cu mine!» / Cel mai sexi, cel mai bun / Profu’ ăsta e nebun / Că gândeşte în aşa hal / În al şaizecilea an. / Visul lui s-a terminat, / Două palme el şi-a dat, / Ca să se dezmeticească, / Că este acum în ceaţă! / Și cu bune, şi cu rele / Eu îmi iau: «La revedere!» / Pe nebune, nu pe bune, / Eu îţi zic acum pe nume: / «Cărăuşule, măi, tată! / Să nu mă laşi cu restanţă!»".
sursa: oradestiri.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
45

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
154

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
109

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...