Indemnizaţia pentru gemeni: Doar mamele care au născut înainte de 17 iunie 2009 trebuie să ceară drepturile în instanţă!

Indemnizaţia pentru gemeni: Doar mamele care au născut înainte de 17 iunie 2009 trebuie să ceară drepturile în instanţă!
Decizia ICCJ privind acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor născuţi din sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi vizează mamele care au născut înainte de 17 iunie 2009, care pot obţine retroactiv indemnizaţia suplimentară în baza unei acţiuni individuale în instanţă, precizează MMFPS, potrivit Mediafax.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prevede că indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se acordă pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, în cuantum de: 800 lei pentru perioada 1 ianuarie 2006-31 decembrie 2006; 600 lei pentru perioada 1 ianuarie 2007-31 decembrie 2008; 600 lei sau opţional, 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei pentru perioada 1 ianuarie 2009-17 iunie 2009.

"Mamele care au născut după 17 iunie 2009 au primit şi primesc indemnizaţia suplimentară pentru creşterea copiilor din sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, prin aplicarea corespunzătoare a legii în vigoare şi nu este necesar niciun fel de demers în instanţă. Mamele care au născut înainte de 17 iunie 2009 vor primi retroactiv indemnizaţia suplimentară pentru creşterea copiilor din sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, conform deciziei ICCJ numai în baza unei decizii în instanţă cu caracter individual", precizează Ministerul Muncii  într-un comunicat de presă.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a susţinut, vineri, că fiecare mamă trebuie să înainteze acţiune în instanţă pentru a obţine indemnizaţia pentru fiecare copil în cazul în care are gemeni, tripleţi sau mai mulţi copii, ca urmare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
55

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
606

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
179

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...