Evaluarea politistilor: Ministrul Igas nu mai vrea ca 95% sa obtina calificativul "foarte bine"

Evaluarea politistilor: Ministrul Igas nu mai vrea ca 95% sa obtina calificativul "foarte bine"
Ministrul de Interne, Traian Igas, si seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, le cer sefilor inspectoratelor de politie ca evaluarea ofiterilor si a subofiterilor pe acest an sa fie corecta si obiectiva, astfel incat calificativul "foarte bine" sa fie acordat doar celor care s-au remarcat.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestorul Liviu Popa, au declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Oradea, dupa o reuniune la care au participat sefii inspectoratelor judetene de politie, ca le-au cerut acestora ca evaluarea sa fie "corecta".

"Azi (sambata - n.red.) am transmis un mesaj foarte clar sefilor de inspectorate judetene, ca data de 1 decembrie va fi o zi in care vom face anumite avansari in grad, iar cei care vor fi propusi de jos in sus sa fie doar cei care s-au remarcat in cursul anului. Politistii care au actionat cu daruire si profesionalism - nu voi ezita sa-i avansez chiar a doua zi, pentru ca vrem sa dam un semnal clar celor care vor sa munceasca si sa fie profesionisti.

De asemenea, le-am cerut ca evaluarea ofiterilor si subofiterilor pe acest an sa fie corecta, sa reflecte activitatea fiecarui angajat. Cei care si-au facut datoria si s-au remarcat sa primeasca calificativul `foarte bine`, dar cei care nu s-au remarcat in mod deosebit sa primeasca calificativele pe care le merita", a declarat ministrul Traian Igas.

Igas a adaugat ca, "in trecut, peste 95% din politisti aveau calificative `foarte bine` si in judetele unde lucrurile mergeau bine, si in judetele unde lucrurile mergeau prost".

La randul sau, seful Politiei Romane, Liviu Popa, a afirmat ca este important ca aparatul politienesc sa evalueze corect activitatea angajatilor, fara a se tine seama de criterii extraprofesionale, de ordin social sau de alta natura.

"Este important sa avem o apreciere obiectiva a activitatii politistilor, pentru ca nu vreau sa mai existe niciun fel de aprecieri de genul ca `hai sa-i dam calificativul pentru ca altfel nu poate fi avansat sau ca altfel, saracul, o sa aiba nu stiu ce alte probleme`...", a spus seful Politiei Romane.

In ultimele zile, la Oradea, a avut loc o intalnire a conducerii Politiei Romane cu toti sefii inspectoratelor judetene de politie din tara, pentru analizarea situatiei operative, ocazie cu care ministrul Igas si seful IGPR au avut si o intrevedere cu conducerea Politiei ungare, pentru discutarea unor masuri care sa fie luate de ambele parti pentru scaderea infractionalitatii.

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
167

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
73

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
462

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...