INCREDIBIL: Guvernul a dat avize de explorare a gazelor de sist, sperand ca tehnologia va avansa

INCREDIBIL: Guvernul a dat avize de explorare a gazelor de sist, sperand ca tehnologia va avansa
Guvernul a dat avize de explorare a gazelor de sist sperand ca, pana se termina explorarea, va avansa tehnologia. Doi dintre ministri spun ca peste cinci ani, fracturarea hidraulica s-ar putea sa nu mai fie necesara. Nu exista un raspuns la intrebarea ce va fi daca stiinta nu va evolua atat de mult pana atunci.

Guvernul isi pune speranta in doua tehnologii noi, care ar putea fi mai putin periculoase decat fracturarea hidraulica. Si de aceasta data, ca de obicei pe subiectul gazelor de sist, informatiile care vin dinspre Executiv sunt foarte putine.
 
"Explorarile dureaza o anumita perioada. Este foarte posibil ca in aceasta perioada tehnologiile sa se imbunatateasca astel incat sa evitam pe parcurs dezbateri suplimentare despre efectele exploatarii", a explicat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, potrivit antena3.ro.

"Aceasta perioada de explorare ar putea dura cinci ani. In acesta perioada sunt informatii ca exista doua alte noi tehnologii, deja una dintre tehnologii foloseste inlocuirea substantelor chimice periculoase cu amidonul", a spus ministrul Mediului, Rovana Plumb.
 
Explorarea gazelor de sist nu-i ingrijoreaza doar pe romani, ci si pe bulgari. Locuitorii orasului Dobrich, situat in zona de nord-est a tarii, vor organiza un nou val de proteste impotriva utilizarii tehnologiei fracturarii hidraulice in Romania, scriu jurnalistii de la Novinite. Ei sustin ca explorarile si exploatarile din tara noastra vor afecta zonele bulgare de la granita, unde vor distruge solul, vor otravi apele, si vor duce la depopularea regiunii.

De altfel, Parlamentul de la Sofia a interzis anul trecut fracturarea hidraulica. Si turistii de pe litoralul romanesc spun ca plajele vor ramane pustii daca vor incepe explorarile.
 
Organizatiile neguvernamentale ameninta ca vor protesta pentru a pastra neexploatate doua dintre cele mai indragite plaje de la malul Marii Negre: Vama Veche si Costinesti. De la acordarea avizelor, Executivul de la Bucuresti a sustinut fara incetare ca gazele de sist ar putea sa scape Romania de importurile rusesti. Guvernul nu a explicat insa cum s-ar putea intampla acest lucru, in conditiile in care exploatarea ar urma sa fie facuta de o firma privata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fenomenul care ia amploare în România după ce tot mai mulți nepalezi și srilankezi au venit să muncească la noi în țară

astăzi, 11:00
67

Nepalezii și srilankezii, majoritatea budiști atașați de familii, sunt primii care au început procedurile pentru a-și aduce soțiile și copiii la noi. Unii angajatori le oferă deja famili...

PNL Botoșani, Valeriu Iftime de Ziua Internațională a Dorului: „Împreună, aducem botoșănenii acasă” (video)

astăzi, 09:33
74

De Ziua Internațională a Dorului, Valeriu Iftime, președintele Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani și candidatul formațiunii politice pentru președinția Consiliului Jud...

PSD: Cum va arăta programul de consiliere în școli pentru prevenirea consumului de droguri, anunțat de primarul Cosmin Andrei

astăzi, 09:23
48

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat programul pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri în rândul elevilor, cu cele două componente ale sale, cea comba...