Campioni mondiali! Geniile de la Palatul Copiilor au castigat INFOMATRIX, in competitie cu peste 40 de state!

Campioni mondiali! Geniile de la Palatul Copiilor au castigat INFOMATRIX, in competitie cu peste 40 de state!
In urma participarii la faza nationala de selectie din luna aprilie, echipa de robotica de la Palatul Copiilor Botosani a fost invitata sa participe la Concursul International INFOMATRIX, 16-20 mai 2013.

O competitie de mare nivel, la care au fost 450 participanti, din 45  de state.

"Am avut onoarea sa concuram cu tari de traditie in robotica: SUA, Mexic, Hong Kong etc. Robotii construiti la Palatul Copiilor s-au intrecut in viteza, la proba de Line Follower si lupta, in proba Mini Sumo(10/10 cm- "regina competitiei"), alaturi de 160 de  roboti construiti in importante centre universitare din tara si lume. Robotii sunt complet autonomi, nu sunt manevrati cu telecomenzi si iau singuri decizii prin programele implementate", a spus Luisian Grigore, profesorul coordontor al elevilor de la Palatul Copiilor.

In prima zi a competitiei, robotii Minisumo au fost repartizati pe grupe.

Echipa de la Botosani, cu robotul PACO1 (PAlatul COpiilor Botosani) a intrat intr-o grupa  alaturi de echipe  foarte puternice din Mexic, Turcia, Hong Kong, dar si din Romania.

Dupa  doua zile de lupta, echipa din Botosani a trecut de faza grupelor, calificandu-se in finala de pe pozitia a doua.

"Etapa finala a fost plina de adrenalina, find eliminatorie. Rand pe rand, echipele paraseau competitia, dar echipa din Botosani, castiga meci dupa meci, schimband strategia de lupta in functie de fiecare robot, calificandu-se in semifinale, unde a luptat contra echipei MBT, castigatoarea de anul trecut a competitiei. Din doua meciuri  castigate, marea surpriza... ne-am calificat in finala", povesteste profesorul Luisian Grigore.
 
Marea finala. Intra in lupta robotul PACO1 (PAlatul COpiilor Botosani) contra robotului Cerebro(Creier- Mexic).

Nu era doar o lupta intre doi roboti. Ci o lupta intre doua continente. Ceilalti participanti se impart in doua tabere de sustinatori. Echipa din Mexic isi anunta fanii prin retelele de socializare: "Final mundial Minisumo Cerebro(mex) vs Paco1 (rumania).  MEXICO va Primero en Minisumo @infomatrix  vamos a hacer lo imposible ganarles a los Europeos en su casa!"- Finala mondiala la Minisumo Cerebro(mex) vs Paco1 (rumania).  

"Mexicul este la Minisumo@Infometrix, in primul rand, vom face tot posibilul sa-i batem pe europeni la ei acasa", remomereaza Luisian Grigore momentele de maxima tensiune. "Incepe partida, (2 din 3) dar din pacate pierdem primul meci. Al doilea meci  il castigam si ramanem in competitie. Este egalitate, urmeaza meciul decisiv. Dupa multe tergiversari ale mexicanilor pentru pozitie, timpi, incepe lupta. Robotii abordeaza aceeasi strategie si se lupta in mod egal, dar, la o mica incetinire a robotului mexican, PACO sesizeaza slabiciunea, schimba strategia si VICTORIE!! Se aude scandand: PACO,PACO si zeci de felicitari".

Panourile de afisaj aratau: SUPREME CHAMPION: PACO! Campioni mondiali!
 

Pe site-ul oficial infomatrix a fost afisat:
"Paco1" from Romania is the absolute gold winner in mini sumo category at #infomatrix2013

"Si la proba de Line Follower- roboti viteza, am demonstrat ca avem printre cei mai rapizi roboti din lume, obtinand medalie de argint. A fost prima participare internationala cu robotii de competitie. Eram mandri ca participam alaturi de universitati din intrega lume. Nu ne asteptam la podium, cu atat mai putin la primele poziţii", incheie Luisian Grigore.

Elevii care au construit robotii botoşăneni sunt:

VOINICIUC CONSTANTIN
HORBULI MIHNEA
VISAN ANDREI
BOTEZ SERBAN
VOINICIUC VASILE


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești proaste pentru elevii de clasa a VIII - a: Broșura pentru admiterea la liceu 2024 nu poate fi publicată!

Luni, 13 Mai 2024
164

Astăzi, 13 mai, inspectoratele școlare ar trebui să publice Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, care conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările...

Program social:10.000 de vouchere de la stat vor primi femeile care vor să devină mame, dar nu pot!

Luni, 13 Mai 2024
83

Potrivit un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică, Ministerul Familiei va da şi în acest an echivalentul a 3.000 de euro pentru 10.000 de proceduri de fertilizare...

24 de agenți economici de la Cornișa, luați la verificat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Luni, 13 Mai 2024
234

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisari...