Incredibil: Elevii unei clase de la “Elie Radu” au primit nota 2 pentru cunostinte si 10 pentru Halloween!

Incredibil: Elevii unei clase de la “Elie Radu” au primit nota 2 pentru cunostinte si 10 pentru Halloween!
Elevii unei clase de la Grupul Scolar “Elie Radu" din municipiul Botosani au primit toti nota 2, in urma evaluarii cunostintelor, la limba enegleza, iar a doua zi toti au fost notati cu 10, de Halloween.

Situatia, care este de-a dreptul bizara, s-a inregistrat in primul semestru si a fost descoperita de inspectorii ISJ, in urma unei inspectii efectuate la unitatea de invatamant. Raspunsul cadrului didactic care a pus aceste note i-a lasat fara cuvinte reprezentantii ISJ.

“La intrebarea inspectorului, cum s-a intamplat asa ceva, s-a spus ca “le-am pus 2 pentru cunostine si 10 pentru Halloween". Suntem intr-o situatie cel putin jenanta. Nu poti sa pui elevilor 10 pentru Halloween, in conditiile in care cunostintele lor sunt de nota 2, asa cum se afirma, si pana la urma media tot este de trecere, dar este un fals daca acesti elevi au cunostinte doar de nota 2. Este o promovabilitate artificiala", a spus Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ.

Ada Macovei a precizat ca in primul semestru, promovabilitatea la Grupul Scolar “Elie Radu" a fost de 53 % si a cerut directorului unitatii sa vina cu un plan de remediere a situatiei.

“Colectivele de acolo se plang foarte mult ca nu au planul de scolarizare realizat, fara a face un minim efort pentru a-si tine copiii la scoala si pentru a-i motiva pentru invatare. Acolo vina nerealizarii planului de scolarizare din ultimii trei ani este aruncata spre Primaria municipiului Botosani, spre Inspectoratul Scolar, spre Ministerul Educatiei, pentru ca nu se investeste in internat, acestea fiind motivele pe care profesorii le au pentru cifra de scolarizare foarte mica si nerealizarea planului in ultimii ani. Este o problema foarte grava, pentru ca avem deja de mult timp acolo restrangeri masive de personal si vor fi si anul acesta si cu toate acestea, desi intelegem ca nivelul de pregatire al alevilor care ajung la aceste unitati de invatamant este foarte slab, ei fiind ultimii repartizati in ierarhia mediilor, credem ca se poate face mai mult si ca profesorii pot sa depuna mai mult efort pentru ca elevii sa obtina rezultate de trecere. Nu este nimeni absurd si nu cere excelenta si performanta in aceste unitati de invatamant si sunt si altele similare, insa credem ca se poate face mai mult pentru ca elevii sa promoveze", a spus inspectorul general al ISJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
114

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
174

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
49

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...