Incredibil: Au elimininat sărbătorile creştine din calendarele UE!

Incredibil: Au elimininat sărbătorile creştine din calendarele UE!
Uniunea Europeana a trimis milioane de agende la diferite scoli, in care lista zilele cu sarbatori ale musulmanilor, hindusilor, sarbatori sikh, evreiesti si chineze, dar a uitat sa le mentioneze pe cele crestine.

Au fost facute peste trei milioane de agende, costul total fiind de aproximativ 5,3 milioane de euro. Aproximativ 350.000 de agende au fost deja distribuite in Marea Britanie, potrivit Daily Mail. In agende nu se mentioneaza Craciunul sau Pastele, in ciuda faptului ca birocratii europeni au listat foarte grijuliu "Ziua Europei" pe 9 mai.

UE a fost obligata sa isi ceara scuze dupa ce grupurile religioase si-au exprimat nemultumirea. John Dalli, comisarul UE pentru consumatori, a spus: "Regretam asta" si si-a cerut scuze. In timp ce scuza a fost facuta la modul general, au mai fost si scuze trimise in particular Guvernului francez si Conferintei Episopilor Catolici din Franta, care s-au plans direct la Bruxelles.

Johanna Touzel, purtatoarea de cuvant pentru Comisia Catolicilor din Europa, a spus ca aceasta greseala este "incredibila". "In cazul in care Comisia nu marcheaza Craciunul ca sarbatoare in agendele sale, atunci ar trebui sa lucreze pe 25 decembrie", a spus aceasta citată de ziare.com.

Oficialii europeni au spus ca a fost o "mare eroare", dar nu au putut explica cum s-a putut intampla. Agendele contin mai multe informatii, in special pentru adolescentii intre 12 si 16 ani, precum costul convorbirilor telefonice, pericolele de pe Internet si schimbarea climei.

Parlamentarul european din partea Germaniei, Martin Kastler, a dat vina pe "ateismul agresiv din aparatul Comisiei Europene".

"Este imprudent sa spui ca a fost doar o greseala si inca una mare. Cer ca toate persoanele sa fie trase la raspundere imediat. Astept scuze din partea presedintelui Comisiei, deoarece cred ca a fost publicata intentionat in acest fel", a adaugat Kastler.


Sinodul Permanent al Bisericii Greciei îi scrie lui Baruzo!

Această "omitere" dirijată a sesizat-o Mitropolitul Kesariei, Daniil, care a propus-o ca temă de discuţie în Sinod. După o discuţie amănunţită, Sfântul Sinod a decis să trimită către Preşedintele Uniunii Europene, domnul Baruzo, o scrisoare în care se arată, printre altele:

"Sfântul Sinod al Bisericii Greciei a fost neplăcut surprins să afle că prin finanţarea Uniunii Europene a fost editat şi circulă un nou calendar adresat copiilor care enumeră toate sărbătorile Islamului, Hinduismului şi ale altor religii, dar nu se referă la sărbătorile creştine.

Acest lucru pune multe semne de întrebare, dat fiind faptul că majoritatea cetăţenilor Uniunii Europene aparţine marilor confesiuni creştine. Cum este posibil ca în cadrul editurilor Uniunii Europene să fie subestimate şi neglijate credinţa şi tradiţia a sute de milioane de europeni?

Sărbătorile creştine, precum Crăciunul şi Paştele, care lipsesc din calendar, se sărbătoresc în toată Europa de către mulţi oameni, chiar şi necreştini.

Suntem siguri că veţi lua măsurile necesare pentru a se îndrepta această serioasă eroare şi că veţi da instrucţiunile adecvate, ca să nu se mai distribuie acest calendar, ci să se tipărească un altul în care să se menţioneze cu claritate şi sărbătorile creştine. Acest lucru va fi în compatibilitate cu articolul 17 al Tratatului de la Lisabona, prin care Uniunea Europeană recunoaşte rolul Bisericilor în societate şi cultură şi cheamă marile comunităţi religioase la dialog continuu şi deschis.

Cu această ocazie vă urăm pentru Noul An 2011 sănătate şi reuşită de la Dumnezeu în toate acţiunile dumneavoastră".

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
170

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
941

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
464

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...