Inconştienţă: La volan fără permis şi având o concentraţie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Inconştienţă: La volan fără permis şi având o concentraţie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat!
La data de 14 iulie, în jurul orei 12.15, a fost oprit în trafic, pe DC 14, în localitatea Bozieni, oraşul Săveni, autoturismul condus de  Dumitru D. de 53 ani, din oraşul Deta, județul Timiş.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,21 mg/l alcool pur  în aerul expirat; ulterior, acesta a fost condus la Spitalul orășenesc Săveni, unde i-a fost recoltată o singură probă biologică de sânge, cea de-a doua fiind refuzată, în vederea stabilirii  alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, aceştia au constatat că Dumitru D. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.     

Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.30, a fost depistat în trafic, pe DJ 294 B, în localitatea Ștefănești, autoturismul condus de Gheorghe Relu I. de 51 ani, din localitate.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 1,08 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Botoșani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
315

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
334

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
203

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...