Închisoare cu executare pentru omul de afaceri Dumitru Amișculesei!

Închisoare cu executare pentru omul de afaceri Dumitru Amișculesei!

 Dumitru Amisculesei  

Omul de afaceri Dumitru Amișculesei a fost condamnat, miercuri, de judecătorii Tribunalului Botoșani la cinci ani de închisoare cu executare după ce a fost judecat într-un dosar de evaziune fiscală.

În același dosar au fost judecați și fii săi. Marius Dumitru Amișculesei a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare iar Andrei Amișculesei a primit o condamnare de un an și șase luni cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani.

Dumitru Amisculesei, alaturi de fiii sai, alte sapte persoane fizice si trei persoane juridice, au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani in noiembrie 2011, fiind vorba de Florin Cimpoi, Carmen Lenus Margineanu, Vasile Arbore, Mitica Vieru, Raluca Gorbanescu, Marinica Paduraru si Ioan Pavel, iar cele trei societati comerciale sunt Daryany Firacos, Sandokan SRL si Fishmar Boys SRL.

Potrivit rechizitoriului s-a retinut ca intr-o perioada de circa 3 luni, a fost produsa o cantitate de 444.000 de litri de bauturi alcoolice, in mod clandestin , cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la antrepozitele fiscale si accizele si taxele datorate bugetului de stat, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind peste 40 de miliarde, mai excat undeva la 980.000 de euro.

Valoarea totala a sechestrelor aplicate in cauza a fost de 68 de miliarde de lei, fiind indisponibilizate bunuri mobile, imobile, conturi si bijuterii.

În același dosar, la câte trei ani de închisoare cu executare, au fost condamnați și Florin Cimpoi și Carmen Lenuș Mărgineanu. Singurul achitat este Vasile Arbore. Ceilalți inculpați din dosar au primit închisoare cu suspendare între șase luni și un an și șase luni.

În cazul celor trei persoane juridice, fiind o premieră la Botoșani să fie trimise în judecată și firme, judecătorii au dispus plata unei amenzi penale, pentru fiecare, în sumă de 100.000 de lei.

De asemenea, magistrații au dispus măsurile complementare, în cazul societăților Fishmar Boys și Daryany Firacos, de suspendare a activității pentru o perioadă de trei luni și interzicerea participării la achiziții publice pentru un an de zile.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
29

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
207

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
483

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...