Începe nebunia în Europa: Italia interzice participarea oamenilor la slujba din noaptea de Crăciun

Începe nebunia în Europa: Italia interzice participarea oamenilor la slujba din noaptea de Crăciun

Italienii nu vor putea participa la slujba din noaptea de Crăciun şi nu se vor putea deplasa între regiuni în perioada sărbătorii, a declarat miercuri un oficial din Ministerul Sănătăţii, în timp ce ţara se luptă cu un nivel ridicat al tatelor de infectare şi al deceselor.

În ultimele săptămâni, Italia a raportat mai multe cazuri zilnice de decese din cauza noului coronavirus ca oricare altă ţară europeană şi, deşi creşterea a încetinit, guvernul este îngrijorat în privinţa reuniunilor de Crăciun.

Ministrul adjunct al Sănătăţii Sandra Zampa a declarat că slujba din ajunul Crăciunului trebuie să se încheie în jur de ora 8:30 p.m., pentru ca credincioşii să poată reveni în case înainte de ora limită 10 p.m. impusă de carantină. De asemenea, oamenii nu au voie să invite persoane din afara familiei la masa de Crăciun sau la alte sărbători.

"Începând din 20 decembrie, oamenii vor putea călători în afara regiunii lor numai pentru urgenţe, cum ar fi îngrijirea unui părinte singur", a declarat Zampa la televiziunea La7.

Guvernul anunţase deja că staţiunile de ski vor fi închise în perioada Crăciunului şi a Anului Nou, , informează news.ro.

 

Spune-ne opinia ta