COVID. Peste o sută de noi îmbolnăviri și încă șase decese. Incidențele de joi

COVID. Peste o sută de noi îmbolnăviri și încă șase decese. Incidențele de joi

Încă 108 persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În acest interval temporal, au fost raportate șase decese și 84 de vindecări, în rândul pozitivilor.

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 6294, joi, potrivit statisticii DSP. Numărul cazurilor active este 1276, iar la nivel județean se atinge o incidență de infectare de 2,46 per mia de locuitori.

Șase localităţi din teritoriu prezintă incidențe de peste 3 infectări per mia de locuitori. Cea mai ridică rată se înregistrează în comuna Sulița, unde sunt 5,95 cazuri per mia de locuitori, apoi în municipiul Botoşani, cu rată de 5,16. Urmează comuna Stăuceni, cu indice de 4,26, apoi comuna Mihai Eminescu, cu rată de 4,00. Clasamentul este completat de Curtești, cu rată de 3,04 și Pomârla, cu indice de 3,02.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 230 de decese. Bilanțul vindecaților este de 4788.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 76 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

Vineri, 30 Septembrie 2022
122

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Vineri, 30 Septembrie 2022
379

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Vineri, 30 Septembrie 2022
142

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...