Începe marea conectare. Toate casele de marcat vor fi conectate la serverele ANAF

Începe marea conectare. Toate casele de marcat vor fi conectate la serverele ANAF

550.000 de firme din România își vor conecta începând din această săptămână casele de marcat la serverele ANAF.

Procedura va dura până la 31 ianuarie 2021 și presupune transmiterea obligatorie a informațiilor privind bonurile emise. Acest lucru se va realiza în trei etape, în funcție de mărimea firmelor.

De la 1 iulie se va trece la colectarea informațiilor de la 50.000 de mari companii. Din septembrie încep 50.000 de firme mijlocii, iar din noiembrie, toate cele 450.000 de companii mici.

„Estimez că după ce facem anul acesta casele de marcat, proiectul fişier electronic, e-facturare, anul viitor o sa vină la buget cam două puncte procentuale, aceasta înseamnă 20 de miliarde de lei în plus. Aceasta înseamnă că trecem de la 30% la 32% din PIB doar cu informatizarea”, a precizat ministrul Finanţelor, Florin Cîțu.

Acesta a mai explicat că informatizarea va permite redimensionarea aparatului bugetar.

„Informatizarea face naturală redimensionarea. Nu trebuie să o faci tu ca ministru”, a spus Cîţu.

Marii contribuabili vor conecta casele de marcat cu jurnal electronic la serverele ANAF în termen de trei luni începând cu data de 1 iulie şi până la 30 septembrie 2020, în timp ce operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii şi mici vor finaliza procesul de conectare până la data de 31 ianuarie 2021.

Furnizorii de aparate de marcat electronice fiscale au fost deja notificaţi că începând de miercuri au primit acces gratuit la un server pentru testarea firmware-ului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
33

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
69

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
96

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...