Începând de astăzi vremea se răcește

Începând de astăzi vremea se răcește

Începând de marţi, 29 octombrie, vremea se va răci accentuat în cea mai mare parte a regiunilor din România, în multe zone temperaturile urmând a fi mai mici decât cele normale în această perioadă.

De vină este o masă de aer polar care va aduce vreme de iarnă. În unele zone, temperaturile nocturne vor fi negative, iar la munte vor cădea precipitaţii.

Meteorologii anunţă răcirea accentuată a vremii în următoarele zile, dar şi precipitaţii; în unele zone, temperaturile nocturne vor scădea sub zero grade. Administraţia NAţională de Meteorologie(ANM) a publicat evoluţia temperaturilor şi a precipitaţiilor în următoarele două săptămâni. În prima parte a intervalului, vremea se va răci accentuat.

În Moldova, începând din 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 11 - 14 grade în 29 octombrie la 7 - 10 grade în intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie.

Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic diurn de 10 - 13 grade, mediat regional.

O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 şi 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2...6 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie şi din nou în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
773

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
75

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
299

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...