Amenzile pentru gunoiul abandonat după ridicarea unei construcții cresc de trei ori: de la 2000 la 6000 de lei!

Amenzile pentru gunoiul abandonat după ridicarea unei construcții cresc de trei ori: de la 2000 la 6000 de lei!

Persoanele fizice care își modernizează locuințele sau care fac lucrări de construire ori demolare vor risca amenzi de până la 6.000 de lei dacă aruncă aiurea gunoaiele rămase în urmă.

Amenda majorată se va aplica de joi, conform unui act normativ apărut azi în Monitorul Oficial. În plus, cei amendați vor fi obligați să ia deșeurile, să curețe și apoi să le elimine legal.

Legea nr. 188/2019, care conține schimbarea, a apărut azi în Monitorul Oficial și se va aplica de joi.

În esență, aceasta prevede majorarea amenzilor pentru persoanele fizice care abandonează deșeurile din construcții. Dacă sancțiunile sunt acum între 1.000 și 2.000 de lei, de joi vor fi între 3.000 și 6.000 de lei.

Pe deasupra, persoanele fizice amendate vor fi obligate să ia deșeurile, să curețe terenul pe care le-au aruncat și apoi să le elimine legal. La fel vor fi obligate să facă și firmele prinse că abandonează deșeuri.

Inițiatorii legii vor să combată astfel practica generalizată de a arunca deșeurile din modernizări, construiri și demolări fie în pubelele sau ghenele pentru deșeuri municipale, fie pe drumuri sau pe terenurile abandonate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
751

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...