Incep MECI-urile in invatamant!

Incep MECI-urile in invatamant!

 Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI)  

Pare inofensiva, dar are urmari pe care doar cei din interiorul sistemului le cunosc!

Asadar, ce inseamna schimbarea denumirii unor ministere (aproape toate!), de exemplu din Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI)?

Este o practica veche: in afara de cheltuielile uriase pe care le presupune acest lucru - schimbarea titulaturii, sigle, stampile, conturi, diplome, placute in absolut toate unitatile de invatamant din tara, de la cea mai mica gradinita la cea mai de soi universitate, etc. - este vorba si despre descotorosirea de vechii angajati!

Astfel, se stie ca, de ani buni, toate guvernele folosesc aceasta metoda pentru schimbarea unor persoane din functii, un procedeu "traditional" in Romania ultimilor ani.

Din punct de vedere al modificarii organigramei, sub noua denumire, este clar ca cei care au dat concurs pentru functiile pe care le detin acum au dat pentru postul din organigrama Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Acum, prin noua titulatura, vechea institutie nu mai exista.

Asadar, nici functiile dobandite nu vor mai avea acoperire!

De altfel, se soptea de ceva vreme despre schimbarile ce vor urma inclusiv la conducerea ISJ Botosani, desi persoanele favorite pareau sa fie mai mult din PDL.

Insa, cum noul ministru, Ecaterina Andronesc, este de la PSD, am putea sa asistam la surprize in perioada urmatoare!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se distribuie gratuit pastilele cu iod și de unde pot fi ridicate

Marţi, 9 August 2022
157

După cum s-a stabilit în iunie, persoanele cu vârsta de până la 40 de ani pot primi comprimate cu iodură de potasiu, ce vor putea fi utilizate în cazul apariției unor accid...

Gheorghe Hagi, categoric după remiza din FC Botoșani – Farul: „Meritam să câștigăm! A fost unul dintre cele mai bune meciuri”

Marţi, 9 August 2022
101

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei Farul Constanța, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi în meciul cu FC Botoșani, însă este de părere că echipa sa ar fi meritat...

Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu ajunge prim-ministru la vară

Marţi, 9 August 2022
57

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, într-o conferință de presă la Parlament, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă...