Incep MECI-urile in invatamant!

Incep MECI-urile in invatamant!

 Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI)  

Pare inofensiva, dar are urmari pe care doar cei din interiorul sistemului le cunosc!

Asadar, ce inseamna schimbarea denumirii unor ministere (aproape toate!), de exemplu din Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI)?

Este o practica veche: in afara de cheltuielile uriase pe care le presupune acest lucru - schimbarea titulaturii, sigle, stampile, conturi, diplome, placute in absolut toate unitatile de invatamant din tara, de la cea mai mica gradinita la cea mai de soi universitate, etc. - este vorba si despre descotorosirea de vechii angajati!

Astfel, se stie ca, de ani buni, toate guvernele folosesc aceasta metoda pentru schimbarea unor persoane din functii, un procedeu "traditional" in Romania ultimilor ani.

Din punct de vedere al modificarii organigramei, sub noua denumire, este clar ca cei care au dat concurs pentru functiile pe care le detin acum au dat pentru postul din organigrama Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Acum, prin noua titulatura, vechea institutie nu mai exista.

Asadar, nici functiile dobandite nu vor mai avea acoperire!

De altfel, se soptea de ceva vreme despre schimbarile ce vor urma inclusiv la conducerea ISJ Botosani, desi persoanele favorite pareau sa fie mai mult din PDL.

Insa, cum noul ministru, Ecaterina Andronesc, este de la PSD, am putea sa asistam la surprize in perioada urmatoare!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
293

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
337

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
465

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...