Bebelus din SUA nascut cu picioare in creier

 Bebelus din SUA nascut cu picioare in creier

   Antena3

Un bebelus din Statele Unite s-a nascut cu picioare si alte membre microscopice in creier. Toate au fost scoase la trei zile de la nastere si copilul a avut noroc sa supravietuiasca.

Povestea i-a uimit pe medici. Medicii care l-au operat pe nou-nascut spun ca stiu doar 90 de astfel de cazuri. In doar 10, formatiunea era localizata in creier. Specialistii mai spun ca acest fenomen este extrem de rar si poate fi intalnit o data la 500 de mii de sarcini.

In termeni medicali vorbim de "fetus in fetu" si este vorba despre un embrion care nu se prinde de uterul mamei, ci isi gaseste alt loc pentru a se dezvolta. De cele mai multe ori, in organismul fratelui.

Sam Esquibel, baietelul care s-a nascut cu picioare in creier, a venit pe lume pe 1 octombrie in Colorado Springs, Statele Unite. Cu cateva ore inainte de a-i da viata, mama bebelusului aflase ca acesta va trebui sa fie operat. O ecografie a scos la iveala aparent, o tumoare, in creierul copilului.

La numai trei zile, Sam a intrat pe mana neurochirurgilor. Aveau sa ramana socati. In interiorul creierului lui Sam, se puteau vedea doua picioare, un sold si o mana, toate aproape microscopice. Medicii au ramas cu gura cascata. Dar au reusit sa incheie operatia cu succes.

Sam se simte bine. Si-a revenit aproape complet. Acum face sedinte de terapie fizica insa doctorii nu se asteapta la alte complicatii.

Cazurile de "fetus in fetu" sunt foarte rare. Practic, in cazul fetusilor gemeni, un organism se opreste din dezvoltare si este asimilat de fratele sau. Neurochirurgul care l-a operat pe Sam Esquibel e aproape convins ca asta s-a intamplat si in cazul nostru. Acum, Sam Esquibel are doua luni si jumatate. Pe cap nu i se mai vede aproape nicio urma a operatiei.

Nu mai departe de inceputul acestei luni, a fost un alt caz, al unei fetite de un an, din Arabia Saudita. S-a spus despre ea ca este insarcinata. De fapt, fetusul aflat in uterul micutei era, de fapt, fratele geaman al acesteia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
3

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
52

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
11

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...