Bebelus din SUA nascut cu picioare in creier

 Bebelus din SUA nascut cu picioare in creier

   Antena3

Un bebelus din Statele Unite s-a nascut cu picioare si alte membre microscopice in creier. Toate au fost scoase la trei zile de la nastere si copilul a avut noroc sa supravietuiasca.

Povestea i-a uimit pe medici. Medicii care l-au operat pe nou-nascut spun ca stiu doar 90 de astfel de cazuri. In doar 10, formatiunea era localizata in creier. Specialistii mai spun ca acest fenomen este extrem de rar si poate fi intalnit o data la 500 de mii de sarcini.

In termeni medicali vorbim de "fetus in fetu" si este vorba despre un embrion care nu se prinde de uterul mamei, ci isi gaseste alt loc pentru a se dezvolta. De cele mai multe ori, in organismul fratelui.

Sam Esquibel, baietelul care s-a nascut cu picioare in creier, a venit pe lume pe 1 octombrie in Colorado Springs, Statele Unite. Cu cateva ore inainte de a-i da viata, mama bebelusului aflase ca acesta va trebui sa fie operat. O ecografie a scos la iveala aparent, o tumoare, in creierul copilului.

La numai trei zile, Sam a intrat pe mana neurochirurgilor. Aveau sa ramana socati. In interiorul creierului lui Sam, se puteau vedea doua picioare, un sold si o mana, toate aproape microscopice. Medicii au ramas cu gura cascata. Dar au reusit sa incheie operatia cu succes.

Sam se simte bine. Si-a revenit aproape complet. Acum face sedinte de terapie fizica insa doctorii nu se asteapta la alte complicatii.

Cazurile de "fetus in fetu" sunt foarte rare. Practic, in cazul fetusilor gemeni, un organism se opreste din dezvoltare si este asimilat de fratele sau. Neurochirurgul care l-a operat pe Sam Esquibel e aproape convins ca asta s-a intamplat si in cazul nostru. Acum, Sam Esquibel are doua luni si jumatate. Pe cap nu i se mai vede aproape nicio urma a operatiei.

Nu mai departe de inceputul acestei luni, a fost un alt caz, al unei fetite de un an, din Arabia Saudita. S-a spus despre ea ca este insarcinata. De fapt, fetusul aflat in uterul micutei era, de fapt, fratele geaman al acesteia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comisia pentru legile Justiţiei: Hotărârile judecătoreşti pot fi semnate şi cu semnătură electronică calificată

Miercuri, 28 Septembrie 2022
31

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a adoptat un amendament la proiectul privind organizarea judiciară care prevede ca hotărârile judecătoreşti să poată fi semnate şi cu semnă...

Deficitul bugetar a ajuns la 2,4% din PIB după primele opt luni ale anului

Miercuri, 28 Septembrie 2022
34

Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 2,4% din Produsul Intern Brut după primele opt luni ale acestui an, de la 1,94% din PIB în primele şapte luni, potrivit datelor publicate lu...

Terenurile de sport din curțile școlilor pot fi folosite de copii, gratuit, după orele de curs – proiect adoptat de Senat, trimis în dezbatere la Camera Deputaților pentru decizie

Miercuri, 28 Septembrie 2022
50

Copiii vor avea acces, gratuit, la terenul de sport din curtea şcolii, în afara orelor de curs, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de parlamentari USR, PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, a...