Incendiu la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. Patru persoane au murit carbonizate

Incendiu la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. Patru persoane au murit carbonizate

Un incendiu a avut loc în această dimineață la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați.

Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp.

Incendiul a izbucnit la parterul unui corp de clădire, într-un salon în care erau trei persoane. În zona respectivă se aflau în jur de 100 de persoane. 

Toți pacienții care au fost internați erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever.

La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare.Pompierii spun că pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la alte spitale.

Comandantul intervenției a declarat că primul apel a fost primit la 5.05, iar primul echipaj pompieri a ajuns după 8 minute.

Pompierii au constatat că la fața locului era un incendiu cu flacără deschisă la parter, care cuprinsese o suprafață de 100 – 120 mp. Patru saloane au fost afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere, a declarat comandantul intervenției.

S-a intervenit în interior și exterior cu 24 de echipaje, patru descarcerări și 10 microbuze pentru transport persoane.

Medicul Bogdan Oprița a spus că au fost 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă, cinci de victime multiple, iar 100 de medici și asistenți au fost mobilizați  suplimentar pentru a interveni.

Au fost evacuate 44 de persoane către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon.

Clădirea care a ars a fost construită în anul 1953 era modernizată și avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.

În jurul orei 7:30, incendiul a fost stins, dar la fața locului sunt încă prezente echipaje ale pompierilor.

La Matei Balș sunt coordonatorul DSU Raed Arafat, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și prefectul Traian Berbeceanu.

Parchetul va face anchetă în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Sursa: Digi24.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scumpirea carburaților din ultimele zile ar putea readuce compensarea de 50 de bani la pompă

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
63

Guvernul ia în calcul reintroducerea compensării de 50 de bani la carburanți. Potrivit unor surse Digi24, la nivelul guvernului vor începe discuții despre o posibilă reintroducere a co...

FC Botoşani l-a transferat pe Andrei Ureche la FC Braşov

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
410

FC Botoşani a anunţat, vineri, că l-a transferat la FC Braşov pe portarul Andrei Ureche.„FC Botoşani anunţă că a ajuns la un acord cu FC Braşov pentru transferul definitiv al portar...

Marius Budăi anunță creșterea indemnizațiilor sociale. De când se va aplica majorarea

Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023
361

Ministrul Muncii a anunțat că indemnizațiile sociale vor fi actualizate cu rata inflației. Marius Budăi a vorbit și despre posibilitatea ca unele sporuri să fie luate în considerare la ca...