Incendiu la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. Patru persoane au murit carbonizate

Incendiu la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. Patru persoane au murit carbonizate

Un incendiu a avut loc în această dimineață la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați.

Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp.

Incendiul a izbucnit la parterul unui corp de clădire, într-un salon în care erau trei persoane. În zona respectivă se aflau în jur de 100 de persoane. 

Toți pacienții care au fost internați erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever.

La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare.Pompierii spun că pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la alte spitale.

Comandantul intervenției a declarat că primul apel a fost primit la 5.05, iar primul echipaj pompieri a ajuns după 8 minute.

Pompierii au constatat că la fața locului era un incendiu cu flacără deschisă la parter, care cuprinsese o suprafață de 100 – 120 mp. Patru saloane au fost afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere, a declarat comandantul intervenției.

S-a intervenit în interior și exterior cu 24 de echipaje, patru descarcerări și 10 microbuze pentru transport persoane.

Medicul Bogdan Oprița a spus că au fost 38 echipaje de prim ajutor, șase de terapie mobilă, cinci de victime multiple, iar 100 de medici și asistenți au fost mobilizați  suplimentar pentru a interveni.

Au fost evacuate 44 de persoane către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sf. Ioan și Pantelimon.

Clădirea care a ars a fost construită în anul 1953 era modernizată și avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.

În jurul orei 7:30, incendiul a fost stins, dar la fața locului sunt încă prezente echipaje ale pompierilor.

La Matei Balș sunt coordonatorul DSU Raed Arafat, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și prefectul Traian Berbeceanu.

Parchetul va face anchetă în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Sursa: Digi24.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Try Grup Betoane Botoșani - Proiecte care dezvoltă România !

astăzi, 16:35
84

Try Grup, una dintre cele mai mari companii din industria locală de construcții, a acceptat încă de la începutul activității provocarea de a proiecta și realiza construcții de podur...

Reprezentanții instituțiilor de mediu au susținut o activitate la o clasă primară a Liceului Pedagogic (fotogalerie)

astăzi, 14:30
80

Comisarii de mediu din cadrul Garda de Mediu Botoșani și reprezentanți ai Agenția pentru Protecția Mediului alături de elevii clasei a III a, din cadrul Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga&rdq...

Noi excepții de la „înghețarea” angajărilor la stat: Posturile pentru proiectele finanțate cu fonduri europene și cele vacante din Parlament

astăzi, 14:26
90

Deși angajările la stat sunt suspendate până la finalul anului, deputații au adoptat marți, printr-un proiect de lege, o serie de excepții de la această regulă. Astfel, vor putea fi orga...