Incendiu la scoala din Hudesti, provocat de elevii care fumau in curtea unitatii de invatamant!

Incendiu la scoala din Hudesti, provocat de elevii care fumau in curtea unitatii de invatamant!
Neglijenta unor elevi, dar mai ales lipsa de autoritate a cadrelor didactice de la scoala din Hudesti, ar fi putut conduce la o adevarata tragedie!

Ieri dupa-amiaza, cativa elevi de la clasele a VII-a si a VIII-a, care fumai in curtea scolii, au aruncat resturile de tigara in apropierea unor materiale nefolosite. Intrucat resturile de materiale erau foarte uscate, iar vantul batea puternic, focul a izbucnit foarte repede, fiind aproape de a cuprinde cladirea scolii, magazia, dar si parcul din sat, dupa cum spun localnicii din Hudesti.

Oamenii au sunat de urgent la 112, pana la venirea pompierilor toata suflarea satului mobilizandu-se exemplar, pentru a salva scoala. La fata locului au ajuns si echipaje ale pompierilor din Dorohoi, care au ajutat satenii la stingerea incendiului.

Acestia au reusit sa impiedice propagarea flacarilor inalte de cativa metri si la cladirea principala a scolii. Din primele cercetari ale pompierilor, focul a izbucnit de la o gramada de materiale refolosibile precum grinzi, tocuri si usi din lemn, cantitatea aproximativa incendiata fiind aproximativ de 3 metri cubi, dupa ce cativa copii au fumat in spatele scolii si au aruncat chistocurile de la tigari fara a le stinge prea bine.

"De catre unitatea de pompieri s-a stabilit, ca imprejurare determinanta a producerii incendiului, fumatul in locuri nepermise, vantul puternic si existenta materialelor usor inflamabile. Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 200 lei", a precizat subcomisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IJP Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Un semn. De Victor Teișanu

Vineri, 14 Mai 2021
170

Și a venit din nou acel moment de liniște al zilei în care o nouă poezie venită pe adresa de e-mail trebuie să ajungă la dumneavoastră.  Vă dorim lectură plăcută.***...

Academica Clinceni - FC Botoșani 4-3! Eșec dur

Vineri, 14 Mai 2021
280

FC Botoșani a fost învinsă de Academica Clinceni, în deplasare. FC Botoșani părea sa conducă soarta meciului, conducând cu 0-2 încă din minutul 16, dupa autogolu...

Termenul de depunere a declaraţiei de beneficiar real va fi prelungit până la 1 octombrie (proiect)

Vineri, 14 Mai 2021
245

Termenul de depunere a declaraţiei de beneficiar real va fi prelungit până la 1 octombrie, iar documentul va putea fi depus sub formă de înscris sub semnătură privată ori formă elec...