Încălcări ale legislaţiei, sesizate de botoşăneni şi sancţionate de comisarii de mediu

Abandonări de deşeuri, depozite de deşeuri necontrolate şi tăieri ilegale de arbori, alături de alte încălcări ale legislaţiei în domeniul protecţiei mediului, au făcut obiectul unor sesizări depuse în primul semestru al acestui an la Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu.

Încălcări ale legislaţiei, sesizate de botoşăneni şi sancţionate de comisarii de mediu

Potrivit unei statistici elaborate de instituţia judeţeană, acestor încălcări ale legii li se adaugă şi abandonarea de deșeuri în locuri nepermise, deversări de ape uzate, disconfort olfactiv, distrugere de spații verzi.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Botoşani, Cristina Kashyap, spune că în prima jumătate a acestui an au fost aplicate 22 sancțiuni.

"Din acestea, nouă au fost avertismente și 13 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 84.500 lei. Două amenzi contravenționale au fost achitate, trei amenzi sunt contestate, şase amenzi sunt trimise în debit către ANAF, iar alte două amenzi contravenționale sunt în termen. Cea mai mare sancţiune aplicată de comisarii de mediu a fost în valoare de 60.000 lei pentru un operator economic care nu a solicitat și nu a obținut act de reglementare în vederea realizării unei noi investiții", susţine Cristina Kashyap.

Inspecţiile realizate au avut ca prioritate efectuarea controalelor planificate, a controalelor dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu și verificarea reclamaţiilor înregistrate Comisariatul Județean Botoșani. Sancţiunile aplicate au survenit celor 251 inspecţii efectuate în teren de către comisarii de mediu, dintre care 119 inspecţii planificate, conform planului anual de inspecții şi 132 inspecţii neplanificate.

Pe de altă parte, comisarii de mediu au făcut echipă cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și cu reprezentanți ai Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani. În acest sens, în perioada mai- iunie s-au desfășurat trei acțiuni de verificare a măsurilor de prohibiție, pe râul Siret și râul Prut. Jandarmii au aplicat 16 sancțiuni, iar pentru infracțiunile constate Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani a deschis două dosare penale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...