Încă un pas pentru introducerea trenurilor de mers cadențat, este vizat și Botoșaniul!

Naveta cu trenul în București și alte 20 de orașe mari din România, printre care și Botoșani! ARF a primit oferte din Germania, Austria, Franța și România.

Încă un pas pentru introducerea trenurilor de mers cadențat, este vizat și Botoșaniul!

   Foto: economica.net

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a lansat la începutul lunii iulie licitația pentru „Îmbunătățirea mersului de tren prin introducerea trenurilor de mers cadențat în jurul orașelor mari din România”.

ARF informează că pe 29 august 2024 a avut loc ședința Comisiei de evaluare, desemnată în cadrul licitației privind achiziția serviciului „Îmbunătățirea mersului de tren prin introducerea trenurilor de mers cadențat în jurul orașelor mari din România”, în vederea deschiderii ofertelor depuse. Naveta cu trenul va fi un indicator pentru cererea de mobilitate a populației.

Astfel, societățile care au depus documentația sunt:

– Asocierea ELECTRONIC SOLUTIONS

– Asocierea TRAFFIC PLANNIG

– Asocierea TTL PLANNING SRL

ARF amintește că obiectivul principal al acestui proiect îl reprezintă introducerea trenurilor de mers cadențat în jurul și între marile orașe din România printr-o abordare integrată a transportului de persoane de tip navetă (distanță redusă) cu transportul de persoane pe distanțe medii și lungi, coroborat cu o mai bună definire a obligației de serviciu public în transportul feroviar public de călători la nivel național ce include stabilirea obligației de serviciu public de transport feroviar public de călători pentru perioada decembrie 2027 – decembrie 2042, scrie economica.net.

La finalizarea proiectului, mersul cadențat trebuie să reflecte cererea de mobilitate a populației din fiecare pol de creștere și de dezvoltare urbană analizat, precum și din municipiile reședință de județ ale României care nu sunt considerate poli de creștere/dezvoltare urbană, la o cadență adecvată, pe o perioadă de cel puțin 10 ani, subliniază cei de la ARF.

Orașele vizate sunt: București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Constanta, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Botoșani, Buzău, Drobeta-Turnu Severin, Piatra Neamț, Bistrița, Târgu Jiu, Târgoviște, Focșani, Tulcea, Alba Iulia, Slatina, Vaslui, Reșița, Călărași, Giurgiu, Zalău, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Alexandria, Miercurea Ciuc.

Valoarea totală a proiectului este de 15.917.981 lei, fără TVA, iar perioada de implementare este de 24 luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...