Încă un Mare Premiu câştigat de Ansamblul „Mugurelul” al Clubului Copiilor Dorohoi-FOTO

Încă un Mare Premiu câştigat de Ansamblul „Mugurelul” al Clubului Copiilor Dorohoi-FOTO
Ansamblul Mugurelul s-a întors cu cel mai important premiu de la Festivalul Naţional al ansamblurilor folclorice de copii “Dorna, plai de joc şi cântec", ediţia a V-a, organizat de Clubul Copiilor şi Elevilor din Vatra Dornei şi Primăria Vatra Dornei, în perioada 18-20 iulie 2012 şi cuprins în Calendarul Activităţilor Extraşcolare al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pe 2012.





Orchestra Mugurelul şi formaţia de dansuri populare Stejărelul, împreună cu instructorii – prof. Marcel Dupu, respectiv instit. Leonid Enea – au reprezentat judeţul Botoşani, alături de Fanfara Palatului Copiilor Botoşani, coordonată de înv. Ioan Enciu, la o sărbătoare a cântecului şi a portului popular, la care au fost prezente ansambluri de copii din toate zonele folclorice ale ţării.

Ansamblul Mugurelul a participat la toate activităţile dedicate folclorului românesc din cadrul festivalului: deschiderea oficială a acţiunii care a avut loc miercuri, 18 iulie, în Sala Oglinzilor de la Primăria Vatra Dornei, parada portului popular, concursul pe scena din parcul staţiunii şi gala laureaţilor din data de 20 iulie 2012.





Prestaţia deosebită a Ansamblului Mugurelul de la Clubul Copiilor Dorohoi a fost răsplătită cu Marele Premiu, fiind aplaudat minute în şir de numărul mare de spectatori prezenţi la festival.

Membrii Fanfarei Palatului Copiilor Botoşani au participat în calitate de invitaţi speciali, primind Premiul Special al juriului pentru evoluţia din cele trei seri de festival care au debutat, de fiecare dată, pe ritmul tradiţional de fanfară.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
496

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
157

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
430

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...