Admiterea la facultate - Cele mai cautate universitati

Admiterea la facultate - Cele mai cautate universitati
Facultatea de Limbi Straine, specializarea Limbi Moderne Aplicate, si Facultatea de Administrare si Afaceri, specializarea Administrarea Afacerilor, au avut cea mai mare cautare anul acesta in randul absolventilor de liceu care si-au indreptat atentia catre Universitatea Bucuresti.

Concurenta la Facultatea de Limbi Straine, specializarea Limbi Moderne Aplicate, a fost de 77 de persoane pe loc, asta si pentru ca admiterea se face pe baza de dosar, informeaza Evenimentul Zilei.

Tot pe dosar s-a facut admiterea si la Facultatea de Administrare si Afaceri, specializarea Administrarea Afacerilor, unde erau 12 candidati inscrisi pe loc.

Concurenta mare, de 7-9 pe loc a fost si la facultatile de Geografie, Stiinte Politice si Jurnalism.

La polul opus, cu locuri neocupate au ramas facultatile de Matematica si Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti.

Numar record de candidati la ASE

Admiterea doar pe baza de dosar a intensificat concurenta si la facultatile din cadrul Academiei de Stiinte Economice.

Pentru cele 4.174 de locuri disponibile la buget si taxa au "concurat" peste 7.000 de absolventi.

Cea mai mare concurenta a fost la Cibernetica, unde au fost 16 candidati pe loc.

In topul facultatilor cautate s-au mai aflat cele de Marketing si Relatii Economice Internationale (10 pe loc), Management (9 pe loc) si Finante-Banci (8 pe loc).

Medicina, rampa catre scolile si spitalele de afara

La Universitatea "Carol Davila" din Bucuresti, 1.588 de candidati se inscrisesera, pana vineri, la Medicina, ceea ce inseamna o concurenta de trei candidati pe loc, cei mai multi sperand ca astfel vor putea prinde un loc de munca mai bun in strainatate.

Inscrierile continua insa pana pe 22 iulie. Si la Universitatea de Medicina "Gr. T. Popa" din Iasi si la La Universitatea "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, Medicina si Medicina Dentara sunt cele mai cautate facultati. Trei candidati se bat pentru pe loc, in conditiile in care inscrierile nu s-au incheiat.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
541

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
165

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
434

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...