Încă o pensiune din Botoșani se tranformă în centru de carantină

Încă o pensiune din Botoșani se tranformă în centru de carantină

După ce, miercuri, în spațiul Taberei „Codrii de Aramă” de la Agafton, au fost aduși zece botoșăneni întorși în țară din „zona roșie” a Italiei, ulterior fiind preluate alte opt persoane venite din aceeași regiune, autoritățile din Botoșani au decis să apeleze la un alt afacerist ce deține o pensiune în Botoșani.

Potrivit unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), nu doar pensiunea „Stejarul” din localitatea Baisa, ci și Pensiunea „Boema” din Cătămărăști, va fi centru de carantină, fiind închiriate, în acest sens, șase camere, cu capacitate de 12 locuri.

Găzduirea și asigurarea celor necesare botoșănenilor, pe perioada celor 14 zile de izolare, vor fi decontate de Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.

Conform celor precizate de DSP, dintre cele 10 persoane izolate la Agafton, șase sunt femei și patru sunt bărbați, iar dintre cele opt preluate câteva ore mai târziu, șase au fost aduse la „Stejarul”, iar două tot la Agafton. Ceea ce înseamnă că, per total, sunt 18 botoșăneni izolați, dintre care 12 în spațiul Taberei „Codrii de Aramă”. Numai că paznicii și angajații pensiunii din Baisa au dezvăluit, pentru Știri.Botoșani.Ro, că în carantină sunt zece persoane, în clădirea „Stejarul”, păzită de jandarmi. Informațiile vor fi lămurite în cel mai scurt timp posibil.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...