Încă o pensiune din Botoșani se tranformă în centru de carantină

Încă o pensiune din Botoșani se tranformă în centru de carantină

După ce, miercuri, în spațiul Taberei „Codrii de Aramă” de la Agafton, au fost aduși zece botoșăneni întorși în țară din „zona roșie” a Italiei, ulterior fiind preluate alte opt persoane venite din aceeași regiune, autoritățile din Botoșani au decis să apeleze la un alt afacerist ce deține o pensiune în Botoșani.

Potrivit unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), nu doar pensiunea „Stejarul” din localitatea Baisa, ci și Pensiunea „Boema” din Cătămărăști, va fi centru de carantină, fiind închiriate, în acest sens, șase camere, cu capacitate de 12 locuri.

Găzduirea și asigurarea celor necesare botoșănenilor, pe perioada celor 14 zile de izolare, vor fi decontate de Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.

Conform celor precizate de DSP, dintre cele 10 persoane izolate la Agafton, șase sunt femei și patru sunt bărbați, iar dintre cele opt preluate câteva ore mai târziu, șase au fost aduse la „Stejarul”, iar două tot la Agafton. Ceea ce înseamnă că, per total, sunt 18 botoșăneni izolați, dintre care 12 în spațiul Taberei „Codrii de Aramă”. Numai că paznicii și angajații pensiunii din Baisa au dezvăluit, pentru Știri.Botoșani.Ro, că în carantină sunt zece persoane, în clădirea „Stejarul”, păzită de jandarmi. Informațiile vor fi lămurite în cel mai scurt timp posibil.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
110

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
78

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
242

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...