Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în privinţa contestaţiei la prelungirea arestului preventiv a botoşănenilor din "Dosarul păcănelelor"

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în privinţa contestaţiei la prelungirea arestului preventiv a botoşănenilor din "Dosarul păcănelelor"
Judecătorii au luat o decizia în privinţa contestaţiei depuse de cei trei suspecţi în "dosarul păcănelelor" la măsura de prelungire a arestului preventiv, respectiv a arestului la domiciliu.

Ioan Teodorescu, inspectorul suspendat de la Oficiul Naţional de Jocuri de Noroc- Filiala Nord- Est Suceava şi omul de afaceri botoşănean Costel Calistru, proprietarul restaurantelor Rediu, vor rămâne în arest preventiv până pe 13 ianuarie inclusiv, iar Viorel Dănuţă, proprietarul restaurantelor şi a hotelului Tex, va rămâne în arest la domiciliu până pe 22 ianuarie inclusiv.

Şi asta după ce săptămâna trecută, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au fost de acord cu propunerea procurorilor DNA, care instrumentează "dosarul păcănelelor", ca pentru cei trei să se menţină măsurile de arest.

Pe 14 noiembrie, anchetatorii DNA au efectuat percheziții domiciliare în 71 locații situate în județele Suceava, Botoșani, Iași și Neamț, inclusiv la sediul Poliţiei botoşănene şi la sediul din Suceava al Oficiului de Jocuri de Noroc. În urma descinderilor, anchetatorii au început urmărirea penală faţă de Teodorescu, Dănuţă şi Calistru, aceştia ajungând şi în arest preventiv (măsură schimbată la contestaţie în cazul lui Viorel Dănuţă), dar şi împotriva poliţistului Ionuţ Stărică şi a oamenilor de afaceri Costică Ţîncu, Silviu Spiridon, Budeanu Pânzariu Dragoş Constantin şi Claudiu Bălăucă, cei cinci fiind plasaţi sub control judiciar.

Procurorii DNA Suceava susţineau că cei doi oameni de afaceri botoşăneni ar fi deţinut mai multe aparate de tip slot-mashine, care ar fi funcţionat ilegal în mai multe baruri şi săli de jocuri, cei doi fiind protejaţi de către inspectorul Ioan Teodorescu. În schimbul unor sume de bani, funcţionarul public îi anunţa cu privire la controalele ce urmau să se deruleze şi îi sfătuia cum să scape de sancţiuni. 

 

Spune-ne opinia ta