In premiera, presedintele Basescu comenteaza evenimentele din Moldova si declaratiile lui Voronin!

In premiera, presedintele Basescu comenteaza evenimentele din Moldova si declaratiile lui Voronin!
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca presedintele R.Moldova, Vladimir Voronin, incearca sa ridice o cortina de fier pe Prut si aduce acuzatii nefondate Romaniei, mentionand ca a-i fi raspuns "peste gard" acestuia ar fi fost chiar jocul in care acesta ar fi vrut sa intre Romania.

"Am avut, pe de o parte, foarte multa rabdare pentru a avea o analiza completa cu privire la ceea ce s-a intamplat in Republica Moldova, iar, pe de alta parte, mi s-a parut ca a raspunde peste gard presedintelui Voronin este exact jocul in care domnia sa ar fi vrut sa intre Romania", a spus seful statului, intrebat in legatura cu evenimentele din Republica Moldova.

"Sigur, dansul (Vladimir Voronin - n.r.) poate decide sau poate incerca sa ridice o cortina de fier peste Prut.Nu-i vom da ocazia sa faca acest lucru pentru ca vom avea un comportament european, un comportament responsabil, nu fata de presedintele Voronin, ci fata de cei patru milioane de romani care traiesc in Moldova, patru milioane de romani, cetateni ai Republicii Moldova, parte a acestui popor", a continuat Basescu.

El a mentionat ca discursul pe care il va rosti marti in Parlament este dedicat exclusiv evenimentelor din Republica Moldova si "acuzatiilor nefondate pe care autoritatile de la Chisinau, inclusiv presedintele Vorinin, le-au adus Romaniei".

Presedintele Basescu a precizat ca va sustine un discurs de aproximativ 30 de minute, in care va lamuri punctul de vedere al statului roman.
Mediafax
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
93

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
421

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
154

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...